Думата бърз изчерпва всичките предимства и цялата медицинска значимост на

...
Думата бърз изчерпва всичките предимства и цялата медицинска значимост на
Коментари Харесай

Как се изследват пробите за коронавирус?

Думата " бърз " изчерпва всичките предимства и цялата медицинска значимост на един такъв тест. Той не може да е бърз и да е точен, а когато става дума за нещо толкова сериозно, каквато е COVID- 19 епидемията, трябва да имаме преди всичко точни резултати. Това заяви пред " Неделята на Нова " д-р Благовеста Пенчева, директор на лаборатория.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3086
Според експерти, бързите тестове са надежден метод, само ако са комбинирани с изследване чрез PCR –технология.

Щабът и Медицинският съвет се разбраха за бързите тестове

" Има публикации в чуждите списания, че някои от китайските тестове са с 30% чувствителност за антитела, вместо с 80%. Те са използвани предимно в Италия и Испания. Бързите тестове имат място като някакъв скрининг, но сериозното и истинско изследване е PCR ", разясни още доц. д-р Росен Михайлов.

Преди да се обработи с PCR технологията обаче, пробата за коронавирус изминава дълъг път.

" В епруветка прибавяме нужния ни ензим – определено количество. Пробата - от нея вземаме пак определено количество и буфер. Така оставяме пробата да преседи 15 минути ", обясняват от лабораторията.

Следва повторно миксиране и поставяне в центрофуга. Когато лаборантите съберат готовото количество материал от 100 милилитра, започва същинското изследване.

" Ако пробата е позитивна, ние предаваме този резултат в системата на кризисния щаб. Ако има съмнения по отношение на това дали е категорично положителна, то тя се предава в Националната референтна лаборатория ", каза още д-р Пенчева.

Още осем заразени с COVID-19 у нас, обмислят декларация за движение в града

" Всеки вирус може да мутира. Както е и с грипа - може да си сложите ваксина и пак да се разболеете. Няма имунитет, който да гарантира, че ако изкарате един път грипа, той не може да ви повтори ", завърши доц. д-р Михайлов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3086  Архимандрит Никанор: С религия човек може да преодолее всичко Архимандрит Никанор: С религия човек може да преодолее всичко  Красимир Вълчев: Близо 90% са се присъединили в отдалеченото образование, другите нямат и книги Красимир Вълчев: Близо 90% са се присъединили в отдалеченото образование, другите нямат и книги  Китайските здравни управляващи предизвестяват за втора вълна на ковид Китайските здравни управляващи предизвестяват за втора вълна на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР