Доц. д-р Димитър Буланов коментира пред Нова телевизия пандемията от

...
Доц. д-р Димитър Буланов коментира пред Нова телевизия пандемията от
Коментари Харесай

Доц. д-р Буланов: Всеки с COVID-19 ще има къде да се лекува

Доц. д-р Димитър Буланов коментира пред Нова телевизия пандемията от COVID-19 в България.

Д-р Буланов е един от първите лекари на първа линия. Той е и новият директор на Александровска болница след като проф. д-р пое поста на министър на здравеопазването.

„ Много упорито се разпространява в различни климатични области и при различни температури COVID-19 “, заяви той.

„ Постепенно болестта в България намалява, но това не трябва да ни обнадеждава “, каза доц. Буланов.

Във връзка с това, че тази седмица България отбелязва своеобразен пик на болни в интензивни отделения и ще има ли къде да се лекуват българите особено есента и зимата, доц. д-р Буланов увери, че ще има и поясни, че ако трябва цялата здравна система ще се преструктурира, но хората ще се лекуват.

Той категорично отрече въпросните 1000 лв., които се дават на лекарите на първа линия са причина те да останат в България и да се занимават с болни от коронавирус.

Относно това какво би казал на хората, които се страхуват от COVID-19, доц. д-р Буланов заяви, че е важно да се спазва дистанция, дезинфекция и дисциплина.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11482  Очаква се Германия да разгласи съвсем цяла Испания за рискова Очаква се Германия да разгласи съвсем цяла Испания за рискова  Румъния удължи изключителната обстановка поради COVID-19 Румъния удължи изключителната обстановка поради COVID-19  174 са новите инфектирани с ковид у нас, има още 8 жертви 174 са новите инфектирани с ковид у нас, има още 8 жертви
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР