Дори най-големите любители на кучетата рано или късно попадат на

...
Дори най-големите любители на кучетата рано или късно попадат на
Коментари Харесай

10 от най-редките породи кучета

Дори най-големите любители на кучетата рано или късно попадат на порода, която никога не са чували. Това не е изненадващо. Пълно е с множество редки породи, пише обекти.бг. И този списък го доказва.
Може би сте чували за всички, може би някои ще ви изненадат. Проверете!

Новогвинейско пеещо куче


От диво животно тези кучета са се превърнали в любим домашен любимец по целия свят. Произхождат от Нова Гвинея и се отличават с характерните звуци, които издават и които приличат на пеене. Стабихоун


Произхожда от Холандия. Има добри ловни и охранителни способности. Среща се рядко – на света са останали около 3400 броя от тях. Има дълга козина и здраво тяло. Достига до 49-54 см височина и тегло до 25 кг. Муди


Произхожда от Унгария. Кучетата от тази порода обикновено тежат между 8,2 и 13 кг и са високи между 38 и 48 см при холката. Козината е средно дълга и къдрава, по-къса по краката и лицето. Мудито е обикновено куче-пастир, но се използва и за пазач на стадата и ловец на гризачи.
Лагото Романьоло


Лагото романьоло е порода кучета, чиято родина е Италия. Смята се, че тя е предшественик на пудела и португалското водно куче. Някога те са използвани предимно за лов на пернат дивеч, но днес са предпочитани домашни любимци и търсачи на трюфели.
Azawakh - африканска хрътка


Високи и стройни, отлични ловджии, тичат изключително бързо (до 64 км / ч). Използвани са за лов на газели.
Тайландският риджбек


Тайландския Риджбек е бил развъждан със специална мисия, а именно ловът на кобри. Това е рядко срещана порода с изключителни ловни и охранителни качества. Външният им вид е впечатляващ с добре развитата си мускулатура, клиновидна глава и щръкнала нагоре опашка.
Чехословашки вълчак


Породата е получена при експеримент при кръстосване на немска овчарка с европейски вълк, имал за цел да създаде порода, обединяваща най-добрите качества на двете породи. През 1982 става национална порода на Чехословакия, а през 1999 е призната от МФК.
Норвежки лундехунд


Сравнително малка порода и принадлежи към групата на шпицовете. Лундехундите се използват от повече от 1600 години за лов на кайри по норвежкия бряг. Техните компактни нокти позволяват нападането на гнезда по клифове и пещери.
Койкер дог или малко холандско куче


Този малък спаньол е сравнително стара холандска порода, официално призната през 1966 година. Неговата задача е била да примамва водоплаващия дивеч, бидейки доста ексцентричен ловец. Много гъвкаво и ловко кученце, макар и не достатъчно популярно дори и в родината си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР