„Докладът на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма

...
„Докладът на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма
Коментари Харесай

Караянчева посочи защо Румен Радев не е президент на всички!

„ Докладът на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка е положителен, обективен и оценяващ действителността, такава каквато ние я виждаме. За щастие има три глави, които вече са затворени – съдебна система, организирана престъпност и правна рамка”.
Това каза в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след предаването” председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
Тя добави, че остават още три глави, сред които корупцията и продължаването на съдебната реформа, а при тях се отбелязва напредък. По думите й в рамките на една година България има уверението, че мониторинговият доклад ще падне.
„ По всяка една от препоръките се работи много сериозно. Не е малко, че има индикации, че искат да ни разделят от Румъния, тъй като ние напредваме”, допълни Цвета Караянчева.

Председателят на НС коментира темата за напрежението между президента и изпълнителната власт.
„ Няма война между институциите “, категорична бе тя.
Според нея е редно президентът да приеме председателя на комисията по бюджет и финанси и министъра на финансите, за да изложат своите искания и препоръките към бюджета.
„ Не е редно, когато представители на управляващата партия искат среща с теб, да не ги приемеш, а да приемеш колегите от политическата сила, които са те подкрепили за президент. Това още повече затвърждава, че Румен Радев не е президент на всички. Искам да имаме президент на всички български граждани”, смята още председателят на НС.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР