Днешните данни, че 69 души в Сърбия са заразени с

...
Днешните данни, че 69 души в Сърбия са заразени с
Коментари Харесай

Броят на заразените с коронавирус в Сърбия се увеличи трикратно

Днешните данни, че 69 души в Сърбия са заразени с коронавирус, са предупреждение, че трябва да останем предпазливи и трябва да разберем защо се случи така, заяви сръбският епидемиолог Предраг Кон за държавната телевизия РТС вчера, цитиран от вестник " Данас ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8874
Той посочи, че увеличеният брой на заразените изисква допълнителен ангажимент, за да се върне предишното състояние. Кон каза, че Сърбия вече е излязла от епидемията, но това не може да се обяви официално, защото за това е необходимо да изминат 28 дни от последния случай.

От днес в Сърбия позволяват събирането на до 1000 души на открито

Запитан дали би влязъл в пълен автобус, епидемиологът отговори отрицателно.

Кон обяви, че утре предстои заседание на Кризисния щаб и очаква да бъде взето решение за по-нататъшно разхлабване на мерките.

" Новости " допълва, че броят на заразените в Сърбия се е увеличил трикратно вчера в сравнение с предишния ден, но в столицата Белград не е регистрирано значително увеличение на броя на новозаразените. " Трябва това увеличение да се проучи, за да се види влязъл ли е вирусът в колектива, и да се действа много силпо противоепидемично ", каза експертът.

Нови 67 случая на коронавирус са регистрирани в Сърбия през последното денонощие

В Белград са открити 18 случая.

Кон напомни, че хората трябва да имат защитни маски и да мислят за собствената си защита. Изключително важно е лице, което има някакви здравословен дискомфорт, да не влиза в колектива, подчерта той и посочи, че сме свикнали да работим с респираторни проблеми и когато кихаме, но в сегашната ситуация подобно поведение е неприемливо.

Амбициозният петгодишен план за обновяване на военновъздушните и въздушните полицейски сили в Сърбия е към края си и бойната авиация на сръбската армия трябва да приключи догодина с доставката на изтребители МиГ от Беларус, пише още " Новости ".

Обновява се и системата за противовъздушна отбрана.

С доставката на руската ракетна система Панцир с малък и среден обсег е модернизирана и засилена отбраната на въздушното пространство на Сърбия.

Сръбското военно ръководство не крие, че следващата стъпка е доставката на ракетна система с голям обсег, която в боен смисъл би защитила напълно сръбското небе, а мнозина смятат, че оптималното решение за това би била руската ракетна система С-300, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8874  За пръв път! Над 9000 са инфектираните с ковид в Индия за денонощие За пръв път! Над 9000 са инфектираните с ковид в Индия за денонощие  Сега би трябвало да се лекуват спихическите провали, съобщи проф. Кандарджиев на последния брифинг на щаба

Сега би трябвало да се лекуват спихическите провали, съобщи проф. Кандарджиев на последния брифинг на щаба  Ген. Мутафчийски: 25 са случаите на COVID-19 у нас

Ген. Мутафчийски: 25 са случаите на COVID-19 у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР