Днес проблемът се реши с думите на премиера, но досега

...
Днес проблемът се реши с думите на премиера, но досега
Коментари Харесай

Ректорът на СУ: Проблемът с болница "Лозенец" се реши с думите на Борисов

Днес проблемът се реши с думите на премиера, но досега той съществуваше. Това каза в предаването " Още от деня " по БНТ ректорът на Софийския университет " Св. Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков по повод казуса с проекта за превръщането на бившата правителствена болница " Лозенец " в детска. Припомняме, че днес премиерът Борисов заяви, че управляващите ще променят решението си и болницата ще остане университетска.
Вече му благодарих за разбирането и за това мъдро решение. Съгласен съм с него, че не бива да наричаме която и да е болница правителствена, защото контингентът на болниците е много по-обширен, заяви проф. Герджиков. Важното е, че казва, че университетската болница няма да се закрива и че остава университетска, добави той.
Важно беше едно такова решение да се обмисли добре. Вчерашният дебат в здравната комисия беше полезен. Този дебат трябваше да се проведе преди да бъде взето каквото и да е решение, посочи ректорът на СУ.
Не искахме да се закрива една болница, която работи добре и която е учебно-клиничната база на Софийския университет. Ако 17 от 18-те отделения бяха пратени на други места, преподавателите щяха да се пръснат, някои от тях и в чужбина, и нямаше как да преподават при нас, каза още проф. Анастас Герджиков.
Той уточни, че на академичен съвет, който трябва да се проведе в сряда, ще предложи да бъде оттеглена готовността за стачни действия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР