Дисплеите, направени с технологията на органични светодиоди (OLED), предлагат значителни

...
Дисплеите, направени с технологията на органични светодиоди (OLED), предлагат значителни
Коментари Харесай

Основният проблем на OLED телевизорите ще се реши скоро

Дисплеите, направени с технологията на органични светодиоди (OLED), предлагат значителни предимства пред дисплеите с течни кристали (LCD). Позиционирани като ново поколение OLED дисплеи, матриците имат широка цветова гама и по-бърза скорост на реакция от LCD дисплеите. OLED матрицата използва LED елементи с ограничен живот, за да увеличи яркостта. В резултат на това обаче OLED екраните „ изгарят “ с течение на времето по-бързо: панелът става по-тъмен и остатъчните изображения се появяват дори когато екранът е изключен.

В близко бъдеще южнокорейските компании Samsung и LG могат да решат този основен проблем на OLED технологията. това ще се случи, като двете компании развиват паралелно технологията Two-Stack Tandem, която удвоява дебелината на излъчващия светлина слой и увеличава яркостта на екрана. Новата технология увеличава и броя на излъчващите светлина слоеве до два, състоящи се от червени (R), зелени (G) и сини (B) елементи. В резултат на това животът на OLED дисплеите ще бъде удължен. Технологията е подходяща за устройства, които често се използват на открити площи с ярко осветление и първоначално ще се използва предимно в екраните на смартфони и таблети, а впоследствие и на телевизорите.
`Основният

Смята се, че Samsung разработва OLED дисплей с максимална яркост от 1700 нита за Galaxy S22. Според вътрешен човек, компанията е завършила разработката на дисплей " над 1500 нита " за Samsung Electronics. Конкурентите от LG вече използват технологията Two-Stack Tandem за производство на OLED дисплеи за автомобили. Според представител на компанията, LG има ноу-хау да произвежда масово OLED телевизори с големи диагонали и използвайки новата технология на удвоения светлоизлъчващ слой.

Samsung Display също работи върху технологията на квантовите точки (QD-OLED) за увеличаване на яркостта на OLED матриците, която използва само сини елементи за подсветка, за разлика от RGB елементите в стандартния OLED панел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР