Димна завеса покри столичния булевард „Дондуков” след като участниците в

...
Димна завеса покри столичния булевард „Дондуков” след като участниците в
Коментари Харесай

Подпалиха "Дондуков" заради Луковмарш

Димна завеса покри столичния булевард „ Дондуков” след като участниците в Луковмарш запалиха факлите. Облечените в черно мъже скандираха и вееха знамена с лика на генерала, а отдалеч колоната приличаше на кълбо от огън. Шествието тръгна от пилоните на НДК и премина по няколко от булевардите в центъра на София, но едва в началото на „ Дондуков” организаторите от Българския национален съюз на Боян Расате разпоредиха да се запалят факлите, пише " Трафикнюз ".
„ Помислих, че има пожар и даже се канех да звъня на 112”, призна възрастна жена, която забелязала от балкона пламъците долу. Нейна съседка пък бързаше да прибере прането, за да не се вмирише на пушек.
Зрелищните сцени с огън и дим приключиха пред дома на генерал Луков на улица „ Тракия”, където той е убит от комунистическа бойна група на 13 февруари 1943 година.
Участниците в шествието, сред които имаше германски и чешки националисти, поднесоха венци и се поклониха пред паметната плоча. По целия маршрут Луковмарш беше строго охраняван от кордон полицаи, но до ексцесии не се стигна.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР