Диамантен магнат от Индия е превърнал в ежегодна традиция провеждането

...
Диамантен магнат от Индия е превърнал в ежегодна традиция провеждането
Коментари Харесай

Милионер плати сватбите на 261 булки без бащи

Диамантен магнат от Индия е превърнал в ежегодна традиция провеждането на масова сватбена церемония за жени, които нямат родители и не са способни да платят сами за сватбите си.
През последните осем години бизнесменът Махеш Савани от PP Savani Group е платил за сватбите на над 3 000 двойки.
Тази година 261 булки, сред които шест мюсюлмански и три християнски двойки, сключиха брак със своите младоженци по време на церемония, ръководена от главния министър на щата Гуджарат Виджей Рупани, информира DNA India. Сред булките 118 не са имали братя или сестри, а 54 са били сираци.
Огромното събитие бе предавано на живот в YouTube канала на компанията.
Липсващите бащи на булките бяха заменени от Махеш и от представители на индийската администрация и полиция при изпълнението на индуисткия ритуал Канядаан, при който бащата предава дъщеря си.
Всички младоженци тази година получиха полезни подаръци, като домакински уреди, за да започнат новия им семеен живот. Всяка двойка също така получи застраховка на стойност 200 000 рупии (2 850 долара).
В свои интервюта Махеш е обяснявал, че чувства като своя “социална отговорност” да помага на жените, които не могат да си позволят да платят за собствените си сватби.
В Индия обикновено е отговорност на бащата да плати за сватбата на дъщеря си. Това означава, че ако бащата на булката е починал или е изключително беден, тя няма почти никакви шансове за сватбена церемония.
Индийските сватби също така са традиционно скъпи, като семейството на булката се очаква да плати на младоженеца голяма зестра под формата на пари и подаръци.
Махеш започва своята благородна инициатива през 2008 г., когато поема отговорността да организира сватбата на дъщерята на далечен свой роднина, който починал. Досега той е финансирал сватбите на 3 172 двойки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР