Джеф Безос ръководи доста неща. Той е главен изпълнителен директор

...
Джеф Безос ръководи доста неща. Той е главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

Ето така минава денят на най-богатия човек в света

Джеф Безос ръководи доста неща. Той е главен изпълнителен директор на Amazon - компания, която, освен че промени напълно пазара на електронната търговия, продуцира филми, разработва гласови технологии с изкуствен интелект и има верига магазини за хранителни продукти. Безос също така е основател на космическата компания Blue Origin, както и собственик на вестник The Washington Post, цитиран от profit.bg

Изненадващо обаче, в дните му няма припряност. Вместо това Безос отделя време да си почива, да презарежда и да взема решения внимателно, сподели той пред публиката в Икономическия клуб на Вашингтон по-рано този месец. Ето как изглежда един типичен ден от живота на Безос.

Той става рано

" Лягам си рано и ставам рано, " сподели Безос по време на събитието.
Други шефове на големи компании са известни с това, че става преди изгрев слънце. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук става в 3:45 сутринта, ръководителят на Ellevest Сали Кроучек и главният изпълнителен директор на Pepsi Индра Ноой също са станали от леглото преди 4.

Безос се " размотава " и закусва заедно със семейството си

След като стане, Безос отделя известно време за себе си: " Обичам да се размотавам сутрин, " казва той.
" Обичам да чета вестник, да пия кафе, да закусвам с децата преди да тръгнат за училище, " обяснява Безос. " Това време сутрин е много важно за мен. "
Безос е известен с това, че умее да приготвя сериозна закуска. Преди време той приготви палачинки за състезателя по американски футбол Ръсел Уилсън и певицата Сиара, които са семейство.

Той често мие чиниите вкъщи.

Безос може би е на прав път: Отделянето на време за " размотаване, " за готвене, или за чистене помага на креативността, според проучване на Калифорнийския университет. Отделянето на време за задачи, които не изискват мислене, позволява на ума да блуждае и да бъде по-изобретателен, според резултатите от проучването.

Безос започва деня си с най-важните срещи

Когато е готов да простъпи към работа, Безос отделя цялото си внимание на Amazon: " Насрочвам първата си среща за 10 часа сутринта, " обяснява той.
Първите срещи за деня са тези, които изискват най-голяма концентрация на ума.
" Обичам да провеждам най-натоварващите си срещи преди обяд. Всичко, което е предизвикателно от умствена гледна точка, е среща за 10 часа сутринта, " казва той.

Според проучване на биолога Кристоф Рандлър, " Хората, чието представяне достига своя пик сутрин, са в по-добра позиция да постигнат успехи в кариерата, защото са по-активни от хората, които се чувстват най-добре вечер. "

Той тегли черта, когато е изморен

Безос избягва да взема решения в края на деня. " Към 17:00 часа вече си мисля `Не мога да мисля за това днес, да опитаме с него утре в 10:00 часа сутринта,` " казва със смях Безос. Вземането на добре обмислени решения често става все по-трудно с напредването на деня поради умората. " След като сте умствено изтощени, вече нямате желание да правите компромиси, които включват една особено изтощителна форма на вземане на решения, " обяснява този феномен в New York Times.

Безос гледа да се наспива добре

За да бъде възможно най-ефективен при вземането на решения, Безос е превърнал съня в един от приоритетите си.
" Спя по осем часа на нощ, освен ако не пътувам през различни часови зони, " обяснява той. " Понякога е невъзможно, но съм много концентриран върху това. Аз лично имам нужда от осем часа сън. Мисля по-добре, имам повече енергия, в по-добро настроение съм. " Това всъщност е част от концепцията на Безос за постигане на хармония между работното място и личния живот.

Безос е изцяло фокусиран върху предпоставките за постигането на успехи

" Замислете се, като високопоставен ръководител на компания за какво наистина ви се плаща? " казва Безос. " Като ръководител на висок пост ви се плаща да вземате малък брой висококачествени решения. Вашата работа не е да вземате хиляди решения всеки ден. "
По мое мнение, ако не полагате грижи за себе си, " качеството на тези решения може да е по-ниско, защото сте изморени или раздразнени и куп други неща. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР