Детското отделение на благоевградската болница затваря врати от 1 юни,

...
Детското отделение на благоевградската болница затваря врати от 1 юни,
Коментари Харесай

Детското отделение на благоевградската болница затваря врати

Детското отделение на благоевградската болница затваря врати от 1 юни, съобщава Нова телевизия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8695
Причината, която научихме официално от ръководството е, че е нужно да се направи козметичен ремонт. Неофициално обаче се твърди, че има сериозна липса на специалисти.

Вижте как медиците се пазят от COVID-19 и какви са тънкости за хигиената в болниците!

Със затварянето на детското отделение децата ще бъдат пренасочвани за лечение към местна частна клиника. В детското отделение работят четирима лекари. Подписват се срещу 800 лева заплата и се трудят в тежки условия.

От 1 юни двама от специалистите се пенсионират и графикът става невъзможен за изпълнение. Директорът на болницата Огнян Митев категорично отказа коментар, а кметът на Благоевград Румен Томов заяви, че до него информация за кадрови проблеми в отделението не е достигала.

" За един месец ще направим ремонт на детското отделение. Там имаше една благотворителна кампания по Коледа и ние, общината, ще помогнем, така че отделението да стане по-добро за лекуване на подрастващото поколение. Нямаме информация за лекарите ", обяснява кметът на града.

Лекарите в детското отделение също отказаха коментар, защото нямали право да говорят. Всички деца от отделението вече са изписани, късно снощи само е прието едно дете с тридневна клинична пътека, така че да бъде изписано преди понеделник, когато окончателно отделението ще затвори, поне за месец. Най-близкото детско отделение е това в Дупница.

В частната болница в Благоевград, децата ще бъдат настанявани в стаи, в зависимост от заболяванията си, защото обособено детско отделение там няма.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8695  US лечебни заведения се отхвърлят от потреблението на лекарство против COVID-19 US лечебни заведения се отхвърлят от потреблението на лекарство против COVID-19  324 умряли от ковид във Англия за последното денонощие 324 умряли от ковид във Англия за последното денонощие  Италия записва 87 нови смъртни случая от COVID-19, 516 са новозаразените Италия записва 87 нови смъртни случая от COVID-19, 516 са новозаразените
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР