Депутатът от Държавната дума (долната камара на руския парламент) Валерий

...
Депутатът от Държавната дума (долната камара на руския парламент) Валерий
Коментари Харесай

Депутат, участвал в изпитание на Спутник V, е с COVID-19

Депутатът от Държавната дума (долната камара на руския парламент) Валерий Гартунг и участник в изпробването на разработената от учени в страната ваксина срещу COVID-19 " Спутник V ", е дал положителна проба за заболяването, предаде РИА Новости.

Законодателят е заявил, че вчера сутринта, когато е дошъл на работа, му е бил направен тест. " Вечерта получих обаждане и ми казаха, че резултатите са положителни. Нямам ясно изразена клинична картина и се чувствам добре. Ще продължа да работя от вкъщи ", е посочил още заместник-председателят на парламентарната група на лявоцентристката партия " Справедлива Русия ".

По думите на Гартунг изпитанията на първата руска ваксина са се правели на сляпо. " Казват ни: Ще ви инжектираме или " Спутник V " или плацебо (безвреден препарат). Пропорцията е 75 на 25. Явно аз съм влязъл във втората група ", е разказал той.

Москва е обявила за разработен в страната препарат на 11 август. Информацията е била посрещната критично от страна на много учени извън Русия. Тогава " Спутник V " не бе преминал през всички фази на тестване.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13635  Всички лечебни заведения в София ще би трябвало до понеделник да вкарат Коронавирус зони

Всички лечебни заведения в София ще би трябвало до понеделник да вкарат Коронавирус зони  Проф. Кантарджиев: Слагаме и четвърто Д - витамин D

Проф. Кантарджиев: Слагаме и четвърто Д - витамин D  Доц. Кунчев за носенето на маски: Ключово е отстоянието

Доц. Кунчев за носенето на маски: Ключово е отстоянието
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР