Денят на големите намаления, познат като Черния петък, който предстои

...
Денят на големите намаления, познат като Черния петък, който предстои
Коментари Харесай

Поне 2000 българи горят на Черния петък

Денят на големите намаления, познат като Черния петък, който предстои утре, вкарва в капана на измамници по около 2000 българи всяка година. Това сочат данните на разследващите, експертите по кибербезопасност, както и ГДБОП. Именно последните се занимават с разкриването на престъпленията, който са извършени онлайн и от тях хората са изгубили пари, пише " Монитор ".
Само подмамените за несъществуващи продукти и услуги горят с десетки хиляди левове всяка година.
Най-честите измами са поръчки на стоки, които така и не пристигат, въпреки че за тях са направени преводи. Другото е покупки на ваучери за почивки в реални хотели, които обаче се оказва, че не стигат до истинските собственици на местата за настаняване, а се прехвърлят през сайтове двойници.
Така изгорелият пристига в хотела с очакването за почивка, но неговото име не фигурира никъде. Финансовите средства за мнимите покупки на жертвите обикновено постъпват в банкови сметки в Китай и други континенти, което силно затруднява тяхното възстановяване.
В тази връзка от ГДБОП съветват, след като бъде извършена покупка, клиентите да проверят къде точно са получени техните средства и ако се усъмнят, да поискат отмяна на финансовата трансакция в разумните за това срокове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР