Две отделения в областната болница МБАЛ Св.Пантелеймон в Ямбол -

...
Две отделения в областната болница МБАЛ Св.Пантелеймон в Ямбол -
Коментари Харесай

Две отделения в областната болница МБАЛ Св.Пантелеймон в Ямбол не приемат пациенти

Две отделения в областната болница МБАЛ " Св.Пантелеймон " в Ямбол - " Уши-нос-гърло " и " Очно " не приемат пациенти, тъй като са под карантина заради двама заразени лекари и пациенти, съобщи заместник-директорът на здравното заведение д-р Валентин Вълчев.

Заразени са и двама лекари от Спешно отделение, по един от кръвния център и от отделението по урология, както и няколко медицински сестри и санитарки. Преди два дни е починала санитарка от ковид-реанимацията в болницата.

За да се отговори на нарастващия наплив на пациенти, в стаите за изолация във вътрешните отделения се настаняват хора със симптоми на коронавирус, които изчакват резултатите от своите PCR-тестове. Позитивните остават за лечение в отделенията. Така болницата осигурява допълнителен капацитет за болни от COVID-19, допълни д-р Вълчев.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15894  Борис Джонсън назначи министър за програмата за имунизация против COVID-19 Борис Джонсън назначи министър за програмата за имунизация против COVID-19  Проф. Здравка Валерианова: При рак на белия дроб коронавирусът протича по-тежко Проф. Здравка Валерианова: При рак на белия дроб коронавирусът протича по-тежко  Разпространението на ковид се форсира в Южна Корея Разпространението на ковид се форсира в Южна Корея
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР