Двама от водещите световни експерти в пандемията от COVID-19 изразиха

...
Двама от водещите световни експерти в пандемията от COVID-19 изразиха
Коментари Харесай

Водещ здравен експерт обяви кое ще е най-голямото предизвикателство пред света през 2021 г.

Двама от водещите световни експерти в пандемията от COVID-19 изразиха оптимизъм, че ваксина срещу вируса ще има, обявявайки още, че клиничните тестове продължават с пълна сила. В момента в света има 17 компании, които провеждат опити и разработват така чаканата ваксина.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10101
,,Не бих желал да прогнозирам какво ще се случи с вируса в следващите шест месеца, защото както целият свят вече знае този вирус е пълен с всякакви изненади``, заяви епидемиологът от Университета в Колумбия Стивън Морс.

По думите му ваксината срещу COVID-19 трябва да е готова на 30 декември 2020 г.

Тръмп изрази оптимизъм, че САЩ скоро ще имат ваксина срещу коронавируса

Според Амеш Адалжа от института " Джонс Хопкинс " ваксина ще има, но – поне в началото - няма да е достъпна за абсолютно всички.

Смятам, че е много вероятно първите дози от ваксината да не стигнат до широката общественост. Първите, които ще получат възможността да се ваксиринат срещу коронавируса, ще бъдат тези, които са изложени на най-голям риск от заразяване, каквито са медицинските лица, например, аргументира се той.

СЗО призова да бъде обезпечен всеобщ достъп до създаваните срещу коронавируса ваксини

По думите на Адалжа именно това ще бъде и следващото най-голямо предизвикателство пред света през 2021 г. – да бъдат осигурени и доставени ваксини до всяка страна и кътче на планетата, ако искаме да заличим окончателно разпространението на COVID-19.

Ако през 2021 г. разполагаме с разработена ваксина, ще бъде от фундаментална важност тя да бъде доставена до всички хора, подчерта Адалжа, цитиран от " 20 minutos ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10101  Преминаването на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата се прави към този момент по-бързо, тъй като не се пропущат жители на трети страни Преминаването на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата се прави към този момент по-бързо, тъй като не се пропущат жители на трети страни  Психолози: Феновете на апокалиптични филми се оправят по-добре с пандемията от COVID-19 Психолози: Феновете на апокалиптични филми се оправят по-добре с пандемията от COVID-19  Пакистанският министър на опазването на здравето е ковид Пакистанският министър на опазването на здравето е ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР