Дания ще намали допустимия брой участници в събирания от 100

...
Дания ще намали допустимия брой участници в събирания от 100
Коментари Харесай

Дания налага нови ограничения заради коронавируса

Дания ще намали допустимия брой участници в събирания от 100 на 50 души и ще нареди на барове и ресторанти да затварят рано заради засиленото разпространение на COVID-19 напоследък. Това обяви днес премиерът Мете Фредериксен, цитирана от Ройтерс.

През последните седмици броят на новозаразените с коронавируса в Дания нараства, след като страната смекчи ограничителните мерки, наложени между месеците март и май. През последните 24 часа националните здравни власти съобщават за 454 нови случая, което доближава рекорда от април - 473 души.

Индексът на репродукция на вируса, който сочи средно колко души се заразяват от един болен в страната, е 1,5 по думите на Фредериксен.

Барове и ресторанти ще трябва да затварят в 22 часа. Новите мерки влизат в сила от утре, 19 септември, и ще продължат до 4 октомври.

В момента ограниченията не са мащабни, че да дръпнат назад датската икономика. Те все пак ще засегнат икономическата активност, така че възстановяването може да загуби скорост, посочват експерти.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12319  В Лондон към този момент анулираха фойерверките за Нова година поради COVID-19 В Лондон към този момент анулираха фойерверките за Нова година поради COVID-19  Европейски Съюз подписа втори контракт за достъп до евентуална ваксина против COVID-19 Европейски Съюз подписа втори контракт за достъп до евентуална ваксина против COVID-19  Проф. Христова: Не драматизирайте със инфектираните в учебните заведения деца и учители с COVID-19 Проф. Христова: Не драматизирайте със инфектираните в учебните заведения деца и учители с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР