ДКЦ „Софиямед“-Люлин вече предлага възможност за тестване на пациенти суспектни

...
ДКЦ „Софиямед“-Люлин вече предлага възможност за тестване на пациенти суспектни
Коментари Харесай

ДКЦ Софиямед - Люлин вече с експресен PCR тест за COVID-19

ДКЦ „ Софиямед “-Люлин вече предлага възможност за тестване на пациенти суспектни за ковид инфекция и с експресен PCR тест.

Лечебното заведение до този момент осъществяваше PCR тестове със стандартен срок на изследване на пробата до 36ч., а от 7 декември(понеделник) вече и по бърз метод с резултат според технологичната натовареност от 1 до 4 часа.

Лабораторията по вирусология на Университетски медицински комплекс „ Софиямед “, която е сертифицирана като потвърждаваща при изследване на пациенти с COVID-19, разполага с последно поколение апаратура за молекулярни изследвания. Платформата позволява провеждане на т. нар. ускорено изследване за наличие на коронавирусна РНК посредством RT-PCR метод, съобщават от лечебното заведение.

Апаратурата, която стартира работа преди няколко месеца в ДКЦ „ Софиямед “ БЛОК1 (бул.Г.М.Димитров 16), а вече и в ДКЦ „ Софиямед “-Люлин, се нарича „ iPonatic” и е производство на водещата, световно известна китайска компания „ Sansure Biotech “.



Новата платформа ще бъде използвана и в ДКЦ „ Софиямед “-Люлин, както за по-бързо получаване на резултати при суспектни пациенти, които се приемат за лечение в болница „ Софиямед “, така и за тестване на амбулаторни лица. Фирмата вносител изтъква, че водещата световна роля на „ Sansure Biotech “ се доказва и от дела им от цели 40% на китайският пазар в този сегмент. Редица лаборатории в Китай са снабдени именно с тази апаратура и благодарение на нея тестването за коронавируси на населението се извършва по много по-бърз начин.

Изследване то чрез експресен PCR метод в ДКЦ „ Софиямед “ – Люлин се извършва с предварително записване на час от понеделник до петък на тел. 02 465 0003 или онлайн през системата на -
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16226  Доц. Кунчев: Положителните промени са нежни и в начална фаза

Доц. Кунчев: Положителните промени са нежни и в начална фаза  Създават Национален имунизационен щаб с ръководител проф. Красимир Гигов

Създават Национален имунизационен щаб с ръководител проф. Красимир Гигов  Борисов: Готови сме за първите доставки на ваксини

Борисов: Готови сме за първите доставки на ваксини
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР