Гръцките домакинства загубиха 27,9% от активите си през десетилетието от

...
Гръцките домакинства загубиха 27,9% от активите си през десетилетието от
Коментари Харесай

Срив: Гръцките домакинства изгубили една трета от състоянието си

Гръцките домакинства загубиха 27,9% от активите си през десетилетието от 2008 до 2018 г., отбелязва Алфа Банк в своя седмичен финансов бюлетин.

Анализаторите твърдят, че този спад е най-голям в еврозоната, следван от тези в Испания, Италия и Кипър, докато Германия е отбелязала значителни печалби през същия период. Португалия също отбеляза ръст, въпреки че страната премина и през програма за оптимизиране на икономиката, тъй като се възползва от увеличението на цените на имотите през последните години, съобщава „ Български новини “.

Домакинствата в Гърция отбелязаха най-големия спад в нефинансовото богатство на еврозоната след техните колеги в Испания, което е резултат главно от слабия пазар на имоти в Гърция през предходните години. Независимо от това, имотът в момента показва признаци на възстановяване както по отношение на жилищни, така и на търговски имоти, като индексът на цените на жилищата се покачва с 1,3% през януари-септември 2018 г. на годишна база, докато индексите на цените за офиси и търговски площи са се покачили с 7,4% и Съответно 3,1%.

Бюлетинът на Алфа отбелязва, че очакванията на домакинствата по отношение на техния капацитет за разходи, условията на заетост и общата икономическа ситуация се увеличават.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР