Германският канцлер днес призова за справедливо разпределяне по света на

...
Германският канцлер днес призова за справедливо разпределяне по света на
Коментари Харесай

Меркел призова за справедливо разпределяне на ваксините срещу коронавируса по света

Германският канцлер днес призова за справедливо разпределяне по света на ваксините срещу коронавируса на фона на изостряща се конкуренция между страните поради ограниченото предлагане на фармацевтичните компании, предаде Франс прес.

" Важното е да има равнопоставено разпределяна в този период на недостатъчна наличност на ваксини ", заяви Меркел на икономическия форум в Давос, който тази година е във виртуален формат заради пандемията.

" За мен е още по-ясно отпреди, че трябва да заложим на многонационалния подход и че протекционизмът няма да реши проблемите с достъпа до ваксините ", отбеляза канцлерката.

Меркел каза това в момент, когато собственото й правителство е подложено на обществени критики за бавната ваксинационна кампания в Германия и недостатъчните доставени количества, а ЕС планира да контролира по-добре износа на произведени на територията му ваксини.

На форума канцлерката изрази също надежда за активизиране на работата с новото американско правителство на президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в по въпроса за минималния данък върху дигиталните компании, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18896  Румъния отсрочва плануваните имунизации на 35 000 души Румъния отсрочва плануваните имунизации на 35 000 души  БХРА: Изплащат всички обезщетения на бизнеса до края на януари БХРА: Изплащат всички обезщетения на бизнеса до края на януари  Над 30 хиляди души у нас са подкрепени от БЧК и Съединени американски щати от началото на пандемията Над 30 хиляди души у нас са подкрепени от БЧК и Съединени американски щати от началото на пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР