Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

Гутериш: Светът изостава в изработването на координирани мерки в борбата срещу коронавируса

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно заяви днес, че светът изостава в изработването на координирани мерки в борбата срещу коронавируса, предаде ДПА, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3483
" Все още сме доста далеч от нужното за ефективната борба с COVID-19 по света и да сме в състояние да се справим с отрицателното въздействие върху световната икономика и глобалните общества ", каза той на виртуална пресконференция.

Според Гутериш всички страни трябва да следват препоръките на Световната здравна организация за ограничаване на разпространението на вируса, тъй като има тенденция " всеки да върви по свой път ".

ООН даде началото на глобален план срещу коронавируса за 2 милиарда долара

По думите на генералния секретар на ООН няма " глобален пакет в помощ на развиващия се свят ", а " мобилизацията е предимно в развитите (страни) в подкрепа на (собствените им) икономики ". Ресурсите, достъпни за бедните държави, трябва да бъдат увеличени, като бъде разширен капацитетът на Международния валутен фонд и в центъра на вниманието трябва да са най-засегнатите, включително жените и хората в районите с военни конфликти, каза той.

Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно обяви, че ООН учредява " нов многостранен доверителен фонд за отговор на COVID-19 и за възстановяване и подкрепа на държавите с нисък и среден доход ". " Магнитудът на отговора трябва да съответства на мащаба на кризата ", заключи генералният секретар на ООН.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3483  Двете сепаратистки Двете сепаратистки " републики " в Източна Украйна записаха първи случаи на инфектирани с ковид  Германски учени оповестиха за пробив в битката против ковид Германски учени оповестиха за пробив в битката против ковид  Нови френски пациенти с ковид дойдоха в Германия Нови френски пациенти с ковид дойдоха в Германия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР