Въпреки, че щамът е много заразен, затягането на мерките дава

...
Въпреки, че щамът е много заразен, затягането на мерките дава
Коментари Харесай

Математик обясни защо нощните заведения са по-рискови

Въпреки, че щамът е много заразен, затягането на мерките дава резултат. Това се вижда и в Германия и във Великобритания. Където се прави правилно - има ефект. Това заяви математикът Лъчезар Томов в предаването „ Референдум “ по БНТ.

„ При нас затварянето имаше много голям ефект и в момента ситуацията е спокойна, въпреки разхлабването около Нова година “, подчерта той. По думите му отпускането на мерките може да промени тенденцията.

„ Нощните заведения са по-рискови, затова се налагат ограничителни мерки. Спомнете си в Китай един болен беше обиколил няколко нощни заведения. Действа се превантивно, за да не се случи най-лошото. Най-добрата мярка е заведенията да работят до 20% капацитет, за да няма клъстери. Вирусът се разпространява от малък брой хора “, обясни математикът.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18906  Испанският министър председател назначи нов здравен министър Испанският министър председател назначи нов здравен министър  Евтаназираха тигрица, инфектирана с COVID-19 Евтаназираха тигрица, инфектирана с COVID-19  Англия ще оказва помощ на другите страни да наблюдават новите варианти на COVID-19 Англия ще оказва помощ на другите страни да наблюдават новите варианти на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР