Външното министерство на Ирак е привикало посланика на Турция в

...
Външното министерство на Ирак е привикало посланика на Турция в
Коментари Харесай

Ирак привика посланика на Турция

Външното министерство на Ирак е привикало посланика на Турция в страната, за да протестира срещу предполагаемо нарушаване на въздушното пространство на страната от турски бойни самолети и извършване на въздушни удари на няколко места в Северен Ирак.
Ударите, които се предполага, че са били срещу позиции на кюрдите, са довели до " загуба на живот и имущество ", се посочва в официалното изявление на министерството.
Турция все още не е коментирала обвиненията, отправени от иракските власти. Според по-ранни информации турските военновъздушни сили са убили 8 членове на Кюрдската работническа партия (ПКК) при въздушния удар.
По-рано медиите съобщиха, че турските сили са извършили въздушни удари срещу позиции на ПКК в Иракски Кюрдистан. Турция разглежда ПКК като терористична организация.
ПКК води въоръжен бунт срещу турската държава от 1980-те години насам, когато групировката за първи път настоя за автономия за населените с кюрди югоизточни райони на страната. Двете страни постигнаха примирие през 2013 г., за да се борят със заплахата от ДАЕШ ( " Ислямска държава " ), но то беше прекратено през 2015 г., когато ПКК обвини Анкара в бомбардиране на нейни позиции в Ирак.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР