В цяла Испания от днес ще бъде въведено извънредно положение

...
В цяла Испания от днес ще бъде въведено извънредно положение
Коментари Харесай

Извънредно положение в цяла Испания заради коронавируса до началото на май

В цяла Испания от днес ще бъде въведено извънредно положение заради влошаването на ситуацията с разпространението на новия коронавирус, обяви премиерът Педро Санчес, цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Санчес, който направи телевизионно обръщение след извънредно заседание на правителството, каза, че мярката ще остане в сила до началото на май. В цялата страна с изключение на Канарските острови през нощта ще има полицейски час от 23 ч. до 6 ч.

" Ситуацията, през която преминаваме, е екстремна. Реалността е, че Европа и Испания са залети от втора вълна на пандемията ", подчерта Санчес.

В сряда Испания стана първата държава от Европейския съюз, преминала прага от 1 милион регистрирани заразени с коронавируса. Броят на починалите в страната доближава 35 хиляди.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13783  Борисов инфектиран с ковид Борисов инфектиран с ковид  Нови 10 души с COVID-19 в Пазарджик Нови 10 души с COVID-19 в Пазарджик  Антъни Фаучи чака при започване на декември да е ясно ще има ли надеждна ваксина против COVID-19 Антъни Фаучи чака при започване на декември да е ясно ще има ли надеждна ваксина против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР