Всяка бременна има нужда от приятел, който да я следва

...
Всяка бременна има нужда от приятел, който да я следва
Коментари Харесай

Най-добрият приятел на бъдещите майки: „Майко Мила! Бременна съм!“

Всяка бременна има нужда от приятел, който да я следва неотклонно през целия период на бременността и да я успокоява, че всичко ще бъде наред, да я съветва как да се справи с най-неприятните изражения на бременността, като киселините например, както и с колебанията дали ще бъде най-добрата майка за своето дете. И в същото време да ѝ прави деня по-лесен и приятен, а от време на време – и да я разсмива, защото и тя има нужда от малко смях в този живот, пълен с хормони, газове и съмнения!


И понеже Красимира и Елисавета от „ Майко Мила! “ знаят от личен опит, че такъв приятел няма, те... го създадоха сами. Отново! И сега с удоволствие го представят и на вас – приложението „ Майко Мила! Бременна съм! “, един истински добър спътник през 9-те месеца, който ще гледа да не забравяте нито едно изследване, нито един важен преглед, но и, също така, да не забравяте да живеете нормално и без много-много да се притеснявате излишно.
Какво представлява това приложение? Ами, като начало – това е един истински дигитален дневник на бременната, в който най-важната информация за периода на бременността е синтезиран и поднесен на достъпен и лесен език, с много лично отношение и грижа към всяка жена. Засегнати са всякакви теми, които потенциално могат да изскочат в тревожната глава на бременната – от хранене, през спорт, движение, медицински въпроси, особености на всеки период, манипулации и прегледи.


Текстовете са съобразени с политиките и дейностите в българските болници, но са посочени и редица добри практики, които са характерни за най-добрите световни примери в областта на родовата грижа и също биха могли да бъдат прилагани в България (например, различни пози за раждане, процедури преди раждане, как да преминем през естественото раждане и тн).


Функционалностите пък са доста и все яки:
Възможност бременната да качи в приложението цялата документация, свързана с бременността - снимки от ехограф, изследвания, резултати. Партньорът ѝ пък има възможност да инсталира дубликат на апликацията на собственото си устройство, за да може да бъде информиран какво се случва с половинката му и също така, при евентуална ситуация или някакъв възникнал риск, той да има достъп до бърза и адекватна медицинска информация и история, които да предостави на лекуващите лекари. Така вече няма да има извинения от типа „ Ааа, понеже не помня – кога ти беше терминът? “


„ Брояч “ на контракции и ритници – една функция, която максимално улеснява и успокоява родилката, че държи „ под контрол “ случващото се с нея и бебето особено в последните седмици на бременността, а изчерпателната информация за това какво да носите в болницата за раждането ще намерите в раздел „ Болнична чанта “ (която е добре да приготвите 2 седмици преди раждане и ако вече си забравяте и името на този етап, тази функционалност ще ви е много полезна!).


Развитието на бебето е визуализирано по приятен начин, който позволява на майката да си представи образно колко е голямо то в момента, както и какво се случва с детето ѝ във всеки етап от развитието му.

За максимално удобство и за да си спестите обикалянето по магазини, в приложението има магазинна част, с хиляди продукти, както за бременната, така и за новороденото. Само си лежите на дивана и си цъкате спокойно в телефона – кеф!

Приложението е плод на усилията на целия екип на сайта „ Майко Мила! “, комбинирано с усилията на външни консултанти и специалисти. Освен личния опит на личните бременности на създателките на апликацията, които до излизането на приложението имат общо 4 деца, в момента на създаването третият член на екипа също преминава през период на бременност и отразява всичко актуално.


Стилът на текстовете в апликацията е в познатия дух на Майко Мила! и всеки от тях има лично отношение и персонален подход, за да може бременната да се чувства " в свои води ".

Това, разбира се, далеч не са всички предимства на апликацията, но повече за нея ще разберете сами, когато си я свалите за своя Iphone или Android в съответния Store на телефона Ви.

Майко Мила! Бременна съм! Обещава да бъде ваш неотлъчен приятел и душеприказчик до края на бременността ви и никога, никога не да ви се сърди, ако в 12 през нощта му признаете, че много ви се яде диня със сладолед! Приложението може да бъде изтеглено и от двата онлайн магазина Apple store и Гугъл play напълно безплатно за първите три месеца от бременността на всякак жена, за да проверите дали ви допада.

Майко Мила! Е сайт, създаден през 2016 година, в подкрепа на всички майки, с цел да постави техните преживявания и вълнения на първо място, да ги развесели и да им каже, че не са сами в това, което преживяват и спечели наградата Блог на годината за 2018г. Създателките му Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова са известни в блогосферата и социалните мрежи, а миналата година взеха и наградата Жена на година на списание GRAZIA в категория Интернет. Двете са създателки и на социалната кауза ОлеМале, в подкрепа на майки на деца с увреждания, с която пък спечелиха последния сезон на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България.












Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР