Всички лечебни заведения в столицата до понеделник ще трябва да

...
Всички лечебни заведения в столицата до понеделник ще трябва да
Коментари Харесай

Всички болници в София ще трябва до понеделник да въведат COVID зони

Всички лечебни заведения в столицата до понеделник ще трябва да организират Коронавирус зони. Това заяви директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев на брифинг в Министерството на здравеопазването по повод разпространението на COVID-19 в страната.

,,До края на деня РЗИ-София ще издаде заповед за това, че всички лечебни заведения за болнична помощ до понеделник ще трябва да организират в сградния си фонд и да обезпечат с персонал Коронавирус зони. Те ще бъдат съобразени с капацитета на лечебните заведения``, посочи Пенчев.

Резултатите за София за броя заразени са 523 за вторник, за сряда са 483. Хоспитализирани в София са 425 души. Запазва се тенденцията за безсимптомно или леко протичащо заболяване на COVID-19. Имаме информацията за починали петима души за една седмица. Вчера във ВМА имаше среща с министър Ангелов и ръководителите на лечебни заведения в столицата, допълни той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13634  Доц. Кунчев за носенето на маски: Ключово е отстоянието

Доц. Кунчев за носенето на маски: Ключово е отстоянието  Ученици, учебен фелдшер и доктор са измежду новите инфектирани с ковид в област Смолян Ученици, учебен фелдшер и доктор са измежду новите инфектирани с ковид в област Смолян  Проф. Ангелов: Навлизаме в много сериозна фаза на епидемията, ще ни би трябвало помощ

Проф. Ангелов: Навлизаме в много сериозна фаза на епидемията, ще ни би трябвало помощ
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР