В последно време едни въпроси мъчат почти всеки българин, да

...
В последно време едни въпроси мъчат почти всеки българин, да
Коментари Харесай

Как да намалите глобата за разходка в парка!

В последно време едни въпроси мъчат почти всеки българин, да не кажа и жител на планетата. Един от тях е: „ как да ми се размине глобата за разходка в парка? “
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4460
Разбира се, отговорът е: не е нужно да тичаш по-бързо от полицаите, трябва само да тичаш по-бързо от тоя, с който си на разходка. Което, до някъде, май отговаря на въпросите ни—защо има толкова двойки по улиците. Не сами хора… двойки.

Но, ако все пак жена ви тича по-бързо от вас, пак имате надежда. Сега глобата е 5000 лв. Реално погледнато, ако БСП дойде на власт, това ще е по-малко от $2.оо…

Правили са го вече! Могат да повторят! Само им дайте шанс.

„ Ако имахме управлението и бях премиер, щяхме да осигурим изхранването на българите “… - каза г-жа Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за пред bTV в неделя. (настръхна ли ти косата?)

Малко преди това президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който от самото начало се държи като президент не на България, а на фен-клуба на БСП и Нинова, каза, че по-бързо трябва да се връщаме към нормалния ритъм на живот, да си има пак свободно движение…

#ДаЖивееCOVID19

А съвсем наскоро официозът на левицата – в. „ Дума “ пусна материал, в който зовеше да не се затварят църквите, а с доста жлъч се подиграва на всички, които са против това църквите да стават нов център на разпространение на заразата.

Всъщност авторката, чието име се римува с Фелислава Бърева, сложи под един знаменател… нека я цитирам: „ Фейсбукари, тамплиери, тролове, НПО-шници, напористи " дръжки на микрофони ", ЛГБТ-активисти, самозвани поети и поетки, квартални философи, известни и неизвестни в обществото люде “.

Има и още:

„ Да затвориш храм е като да затвориш болница “; „ Църквата е утеха и душеспасение, надежда и избавление “.

Ехаа… от „ религията е опиум за масите “ и взривяването на църкви стигнахме до тук…

Не знам защо и вероятно напълно без връзка с темата, в главата ми се върти думата „ двуличие “. Шантава работа, ама нали съм тамплиер, трол, активист и квартален философ, нормално е за мен.

Има и още:

„ Още по-сигурно е, че същите фейсбукари, тамплиери, тролове и прочее ще се развилнеят, както те си знаят: " Отворете църквите! Обуздайте чернокапците! Озаптете самозабравилите се попове! Къде е църквата?! Църквата предаде българския народ, изостави го в смъртна опасност! Толкова ли ви е вярата, бе, скапаняци! Човек няма къде една свещ да запали, за здраве да се помоли, причастие да вземе! “

Мда…

Не, няма да стане това. Със сигурност, каквото и да стане, няма да е ТОВА. Никой от хората, които искат да се затворят църквите днес, няма да каже това, което авторката предполага с такава пророческа сигурност.

Междувременно БНТ ни съобщи, че: „ Религиозни събития се оказаха в основата на разпространението на COVID-19 в първите седмици от началото на пандемията “.

Ехаа…

Ето какво се казва в материала по темата:

„ Южнокорейска секта с над 200 000 последователи се превърна в първото огнище на коронавирус в страната и е в основата на около 60% от случаите в страната “.

Тук обаче става ИСТИНСКИ интересно:

„ Членовете на религиозното движение, известно като Шинчеонжи вярват, че болестите са грях и не могат да ги засегнат “…

А такааа… звучи ми познато отнякъде, ама не мога да се сетя откъде… какво беше онова със светините, от които не можеш да се заразиш и въобще сигурността, че НА НАС НЕ МОЖЕ ДА НИ СЕ СЛУЧИ, ЗАЩОТО ТОЧНО НИЕ СМЕ СПЕЦИАЛНИ!

„ Предполага се, че след техни събития, са се заразили най-малко 5000 души “…

#OhShit

„ Между 18 и 21 февруари във френския град Мюлуз се стичат над 100 000 души за събитие на евангелистката църква " Отворени врати ". Въпреки предупрежденията за опасността от заразяване, последователите на църквата се събират в града, който по-късно се превръща в огнище на коронавируса. Заразяват се най-малко 2500 души… “

Има и още примери, но спирам дотук.

Изглежда БСП и БПЦ се грижат – от една страна за пенсионната система: ако се редуцират пенсионерите… само казвам…

От друга страна, ако ги изберете, вече стана дума за това: глобата за разходка в парка ще е по-малко от $2.оо. Супер, а!

***

Разбира се, мозъчните донори не са географски ограничени, вижте отвъд Океана:

Защото американците всеки ден гледат брифинги, за да се информират за хода на пандемията и последните мерки, така както в цял свят хората гледат брифингите на правителствата си, както в България и навсякъде, та за ради това, че американците гледат тези брифинги, Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския милият решил, че е заради него и се фука, че неговото появяване по телевизията и в социалните медии било с най-високи рейтинги.



" Виждали ли сте ми рейтингите? "



" Знеш ли, че съм номер едно във Фейсбук? Разбрах, че съм номер едно във Фейсбук! "

***

Междувременно 15 000 войници в Русия тренират за парада на победата, който няма да се отменя. Напук на всички предупреждения на учените по света, в Русия имат друго виждане за пандемията и приоритетите си (подобно на колегите от БПЦ…)

Ето какво се появи в социалните медии…



***

И отново в България:

Докато в Парламента се карат за вдигането на заплатите на социално-слабите депутати, които се скъсват да работят за родината, мега-богатата баба Надие от село Печеница дари пенсията си на болницата в Исперих.

80-годишната баба Надие дари пенсията на болница

***

Междувременно, докато от синода се готвят за печалб… празнуването на Великденските празници, защото те са над нещата и са СИГУРНИ, че няма да има втора вълна от вируса, стартирана от техните църкви, хората, които спазват карантината, се наредиха на някакви опашки…

Опашки се извиха пред бюрата по труда в София

И докато църквата казва, че докато се спазвали всички правила, опасност няма (оптимисти са, спор няма!), а властта казва, че разчита на църквата да контролира миряните (да, думите, които търсиш, са: „ прехвърляне на топката “), всеки ден един куп хора са хващани от полицията, нарушаващи карантината си. Съвсем не ми е ясно как ще ги задържат точно тези ентусиасти, пълни с желание за социален контакт, да не влизат в църквите по празниците, но, както разбрахме – аз нямам капацитет да прозирам тези неща.

***

За финал: научете малко „ добри практики “ от по света за предпазване от… идея си нямам какво е това…
















Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4460  Нови шест смъртни случая от ковид в Румъния Нови шест смъртни случая от ковид в Румъния  Броят на жертвите на ковид в Гърция доближи 79 Броят на жертвите на ковид в Гърция доближи 79  Нов скок на пандемията: През последното денонощие в Италия са умряли 636 души Нов скок на пандемията: През последното денонощие в Италия са умряли 636 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР