Водещият кубински епидемиолог Франсиско Дуран заяви, че безотговорното празнуване по

...
Водещият кубински епидемиолог Франсиско Дуран заяви, че безотговорното празнуване по
Коментари Харесай

Куба затяга ограничителните мерки заради рекорден брой заразени

Водещият кубински епидемиолог Франсиско Дуран заяви, че безотговорното празнуване по повод Новата година, често с участието на роднини от чужбина, е довело до нарастване на броя на заразените от коронавируса, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Дуран предупреди, че е възможно засилване на ограничителните мерки. В същото време властите в столицата обявиха нови ограничения, включително спиране на транспорта между провинциите, отмяна на културните събития и забрана за използване на обществени места през нощните часове.

Дуран съобщи вчера, че Куба е регистрирала предишния ден 365 нови случая на коронавируса. С това броят на заразените за първите 8 дни на 2021 г. достигна 1767, от които около 80 на сто се дължат на нарушения на ограничителните мерки от посетители. През декември Куба отбеляза рекордния брой от 3675 новозаразени.

" Ще бъдат взети правни мерки, защото не можем да позволим жертването на цяла страна, на цял един народ ", подчерта Дуран. Той визираше и ограничителните мерки, довели до 11-процентен спад на БВП през 2020 година.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18083  800 000 нови случая на COVID-19 в света 800 000 нови случая на COVID-19 в света  Разкриха празненство за рожден ден в Белгия макар ограниченията против COVID-19 Разкриха празненство за рожден ден в Белгия макар ограниченията против COVID-19  Ускоряват имунизационната акция против ковид в Германия Ускоряват имунизационната акция против ковид в Германия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР