В навечерието на Великден миналата седмица италианският премиер Джузепе Конте

...
В навечерието на Великден миналата седмица италианският премиер Джузепе Конте
Коментари Харесай

В Италия разрешиха някои минимални дейности

В навечерието на Великден миналата седмица италианският премиер Джузепе Конте обяви удължаване на общата изолация в Италия до 3 май, но спомена, че някои дейности могат да бъдат подновени преди това по препоръка на съответните експерти.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5368
Днес италианската агенция АНСА обобщава какви минимални дейности може да се подновят от днес в страната, като припомня, че властите на областите взимат и допълнителни решения в тази насока, като някои от тях избират да продължат да прилагат възможно най-строгите разпоредби. Съгласно последното постановление на италианското правителство от днес могат да се отварят книжарници, магазини за канцеларски материали и магазини за бебешки и детски дрехи и принадлежности. Подновяват се и дейности в горските стопанства, дърводобива, производството на компютри. Не се изключва следващата седмица да бъдат подновени дейностите и в други промишлени сектори, като например модната, автомобилната или металургичната индустрия. Засега обаче ръководителят на италианската Гражданска защита Анджело Борели предупреждава, че това са само хипотези и хората не бива да имат прекалени очаквания.

Хиляди магазини в Австрия ще отворят отново от днес

В най-тежко засегнатата северна италианска област Ломбардия властите решиха да не отварят засега книжарниците, а само магазините за детски дрехи. Задължително е излизането с маски или шалове, покриващи устата и носа, хотелите и други обекти за нощувка продължават да са затворени. Канторите и други ателиета за професионални услуги могат да изпълняват само спешни и неотложни поръчки. В Кампания също няма да се отварят засега книжарниците, а магазините за дрехи ще работят от 8 до 14 ч. Забранява се на този етап и доставката на храна.

В Пиемонте, която също е тежко засегната от епидемията, остава в сила пълната изолация и никакви дейности няма да се подновяват на този етап. В Лацио от 20 април ще бъдат отворени книжарниците, а дотогава собствениците им ще трябва да обезопасят помещенията. В Емилия-Романя се запазват мерките за изолация в най-тежко засегнатите провинции - Пиаченца и Римини и в град Медичина. В Лигурия вече е разрешено хората да ходят до овощните си градини, да се занимават отново с градинарство и с поддръжката на курортите с оглед откриване в бъдеще на летния сезон. Ще са разрешени и дребните строителни дейности и подновяване на дейности в корабостроителниците, касаещи подготовката на бъдещи доставки, информира БТА. Там се разрешава и поддръжката на игрищата за футбол и голф. Сходни мерки са въведени и в областта Абруцо.

Властите на Венето пък разрешават придвижването извън разрешените досега 200 метра от дома, но предупреждават, че това не значи, че трябва да се изминават по 4-5 километра. За да могат да излязат от дома си, хората трябва да са с маски, ръкавици и с антибактериален гел, а тези, които са с температура от 37,5 градуса, нямат право да излизат. Увеличава се и разстоянието, което трябва да спазват хората навън - от сегашния 1 метър на 2 метра.

В Сицилия ограничителните мерки продължават да са в сила и е задължително да се носят маски. Задължително е носенето на маски и във Фриули Венеция Джулия. Там се разрешава на хората да излизат навън и да спортуват, но само близо до дома си.

Съвременни Ромео и Жулиета - италианци се влюбиха от балконите си във Верона

В Тоскана се отварят книжарниците и магазините за канцеларски материали, но клиентите трябва да са с маска. В Трентино магазините остават затворени, но се подновяват производствените дейности на открито и строителните дейности. В тези сектори на работните места ще трябва да има маски и ще трябва да се спазва минимална дистанция.

В Сардиния книжарниците и магазините за детски дрехи ще останат затворени до 26 април.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5368  Има ли задоволително самун в рецесията и ще нарастне ли козунакът по Великден? Има ли задоволително самун в рецесията и ще нарастне ли козунакът по Великден?  Стартира акцията “Онлайн Великден-празнуваме от разстояние ” против разпространяването на COVID-19 по време на християнския празник Стартира акцията “Онлайн Великден-празнуваме от разстояние ” против разпространяването на COVID-19 по време на християнския празник  Пробация и санкция от 10 000 лв. за извършител на карантината Пробация и санкция от 10 000 лв. за извършител на карантината
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР