В мярката 60/40 държавата заплаща 60% от заплатата на работника

...
В мярката 60/40 държавата заплаща 60% от заплатата на работника
Коментари Харесай

Деница Сачева: Уточнявам, държавата изплаща 60% от осигуровките, а не 100%

В мярката 60/40 държавата заплаща 60% от заплатата на работника и 60% от общия размер на осигуровките, а не пълния. Такова е било офицалното предложение и такъв е гласуваният текст след разговор с работодателите. Въпреки това към тази мярка в момента има достатъчно голям интерес, като очаквам той да нарасне още повече с включването и на осигуровките. Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4769
,,Да, има ръст на безработицата, но ето че след три поредни на висок процент на регистрирани безработни, през вчерашния ден отбелязахме спад на общия брой регистрирани в бюрата по труда, което все пак е добра новина. Предстои да видим как ще продължи тенденцията. По официални данни вчера 647 души са си намерили работа, с което общият брой на хората, които са си намерили работа през бюрата по труда вече надхвърля 10 500``, обяви министър Сачева.

Министър Сачева с шокиращи новини: Над 61 000 са безработните за дни

,,Мярката 60/40 не е универсална. Тя е за запазване на заетостта. Разбира се, ние ще направим анализ на мярката, за да разберем колко души са запазили работното си мяста по време на кризата, но динамиката на пазара на труда със сигурност ще бъде доста сериозна в следващите два месеца``, коментира още социалният министър и увери, че предстои да бъдат обсъдени и последващи мерки, касаещи овладяването на безработицата у нас.

Държавата поема осигуровките по схемата 60/40. Намаляват и глобите за " разходка в парка "

Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е сподели още, че 745-има наши сънародници, завърнали се от чужбина, са регистрирани в бюрата по труда.

Накрая социалният министър отново напомни, че всички услуги, предлагани от бюрата по труда, могат да бъдат извършвани и електронно и призова хората да се възползват от тях, за да се избегне образуването на опашки.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4769  Политолог: В България очевидно би трябвало да си военачалник, с цел да те вземат насериозно

Политолог: В България очевидно би трябвало да си военачалник, с цел да те вземат насериозно  Трима души нарушиха карантината си във Великотърновско Трима души нарушиха карантината си във Великотърновско  Нова жертва на ковид у нас. 30 са новите инфектирани

Нова жертва на ковид у нас. 30 са новите инфектирани
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР