В микробуса, който претърпя инцидент с ученици в село Слокощица,

...
В микробуса, който претърпя инцидент с ученици в село Слокощица,
Коментари Харесай

Откриха голямо нарушение при случая с шофьора, спасил в последните секунди от живота си деца в училищен микробус

В микробуса, който претърпя инцидент с ученици в село Слокощица, не е имало възпитател. Припомняме, че шофьорът му почина зад волана след инфаркт, но спаси 13-те ученика в рейса.

Директорите трябва да определят хората, които ще придружават учениците по време на транспортирането им от дома до училищата и обратно. Във въпросният случай ПМГ е имало сключен договор с частна фирма за транспортирането на учениците.

По време на инцидента в автобуса са били 13 деца, като не са били придружавани от педагог в нарушение на вътрешните разпоредби на училището и на изискванията на Министерството, съобщава Дарик. В случая педагогът е трябвало да бъде от Началното училище, учениците на което също ползват тези автобуси.

Директорката на училището е потърсила отговорност от съответното длъжностно лице, което е трябвало да придружава учениците.

От страна на Регионално управление по образованието ще се извърши проверка и ще се предприемат всички мерки по компетентност за изясняване на ситуацията и търсене на отговорност от директора та училището и съответното длъжностно лице”, заяви началникът на РУО-Кюстендил Радостина Новакова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР