Властите във Франция се готвят да обявят трети по ред

...
Властите във Франция се готвят да обявят трети по ред
Коментари Харесай

Франция готви трети локдаун

Властите във Франция се готвят да обявят трети по ред локдаун и нови ограничителни мерки с цел да се спре бързото разпространение на коронавируса, съобщава днес вестник " Журнал дьо диманш ", цитиран от ТАСС. Решението се очаква в най-скоро време, добавя изданието, като цитира източник в правителството.

Въвеждането на новия локдаун се свързва със стремителните темпове на разпространение във Франция на британския вариант на вируса и на новия щам, регистриран в Южна Африка. Очаква се обръщение на президента Еманюел Макрон в сряда след насроченото заседание по въпроса на Съвета по отбраната, пише вестникът.

Според цитираните източници въпросът за въвеждането на третия локдаун е практически решен и в момента само се уточняват сроковете за действието му и съпътстващите мерки. Очаква се новата карантина да влезе в сила до края на следващата седмица и, според същите източници, ще трае не по-малко от три седмици, предаде БТА.

Според вестника този път мерките могат да бъдат по-меки, защото населението вече трудно понася действащите ограничения. Възможно е да се разреши на магазините, които не продават стоки от първа необходимост, да работят по няколко часа на ден. В интервю за " Журнал дьо диманш " министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер съобщи, че в случай на въвеждането на нови мерки училищата ще продължат да работят.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18758  Близо 120 души честваха в ресторант край Поморие Близо 120 души честваха в ресторант край Поморие  Д-р Увалиев: Коронавирусът е лечимо заболяване, само че в случай че е заловен в точния момент Д-р Увалиев: Коронавирусът е лечимо заболяване, само че в случай че е заловен в точния момент  Д-р Брънзалов за COVID-19: Все още съществуват опасности Д-р Брънзалов за COVID-19: Все още съществуват опасности
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР