Владимир Путин отговори на въпроси на експерти от различни държави

...
Владимир Путин отговори на въпроси на експерти от различни държави
Коментари Харесай

Путин зловещо за ядрената война без победители и с добри думи за Тръмп

Владимир Путин отговори на въпроси на експерти от различни държави по време на заседанието на дискусионния клуб " Валдай ", предават осведомителните агенции.

На въпрос за концепцията на ядрената доктрина на Русия Путин подчерта, че използването на ядрено оръжие е равнозначно на световна катастрофа и Русия не може да бъде неин инициатор, тъй като концепцията не съдържа превантивен удар.

" В тази ситуация ние сякаш изчакваме, че спрямо нас ще използват ядрено оръжие, и уж нищо не правим ", обясни руският президент. Той увери, че Москва е готова да използва ядрени оръжие единствено след като се убеди, че някой нанася ядрен удар по територията на Русия.

" И когато се убедим, а това става за няколко секунди, че е в ход атака срещу Русия, едва след това ние ще нанесем ответен удар. Този отговор ще е насрещен, тъй като вече те летят към нас, а срещу тях ще полети отговорът на агресията ", заяви Путин и подчерта, че " агресорът трябва да знае, че възмездието е неизбежно и той ще бъде унищожен ".

" А ние, жертвите на агресията, ние като мъченици ще попаднем в рая, а те просто ще умрат, защото няма да успеят дори да се покаят ", добави Путин. м

За отношенията си с президента на САЩ Доналд Тръмп Путин каза, че независимо от опитите да бъдат дискредитирани преговорите им, те се преминали по-скоро позитивно отколкото негативно.

" Виждаме какво става там. Ето защо е по-добре да си общуваме и контактуваме, отколкото да се лаем и ругаем. С Тръмп имаме абсолютно професионален диалог и разбира сей чува и реагира на аргументите на събеседника ", изтъкна Путин.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР