Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева
Коментари Харесай

13 външни министри призоваха ЕК да подпомогне с ваксини страните от Източното партньорство

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и колегите й от още 12 страни – членки на ЕС, призоваха Европейската комисия да подпомогне с ваксини страните от Източното партньорство - Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна, след като това бе сторено за страните от Западните Балкани.

В писмо до върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Жозеп Борел и до еврокомисарите по здравеопазването - Стела Кириакидуис, и по разширяването - Оливер Вархеи, се казва: „ Нашите граници няма да бъдат защитени, ако не разширим подкрепата си към съседите. Убедени сме, че усилията ни ще бъдат оценени от правителствата и от гражданските общества в страните от Източното партньорство и ще увеличат видимостта на геополитическите усилия на ЕК и ЕС “.

Писмото е подписано от външните министри на България, Дания, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария, Финландия, Хърватия, Чехия и Швеция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17906  Борисов: Ваксината е нашият избавителен пояс

Борисов: Ваксината е нашият избавителен пояс  Първите медици в Димитровград бяха имунизирани Първите медици в Димитровград бяха имунизирани  Проф. Андрей Чорбанов: На този стадий ще се въздържа от имунизиране

Проф. Андрей Чорбанов: На този стадий ще се въздържа от имунизиране
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР