Вината за нарушенията в Национален парк „Рила” от страна на

...
Вината за нарушенията в Национален парк „Рила” от страна на
Коментари Харесай

Планински водач хвърли вината по случая с Беър Грилс върху...

Вината за нарушенията в Национален парк „ Рила” от страна на снимачния екип на Беър Грилс е комплекснa – както на продукцията, така и на охраната на парка. Това коментира зоологът и планински водач д-р Надежда Карастоянова в предаването " Тази събота ".

Снимка: bTV
Санкцията за нарушения за фирмата е в размер от 1000 от 10 000, а на популярния водещ и Дерек Хъф се налага глоба от 500 до 5000 лв. На кадри от филма, заснет в Рила, се вижда как двамата ядат жаби, палят огън и плуват в едно от седемте езера, което е напълно забранено в националния парк.
Според медията, излъчила филма у нас, продукцията има всички необходими документи и разрешителни, а заснемането е преминало под наблюдението на определените от парка отговорни служители.

Снимка: bTV
Разследват се трима служители, които са следили заснемането на продукцията. Според директора на парка обаче е възможно нарушенията да са извършени извън официалното снимачно време.

Снимка: bTV
Планинският водач и зоолог д-р Надежда Карастоянова обясни, че понякога дори самите хора не знаят какво е позволено в парковете и самата тя среща доста нарушения в практиката си.
Според нея подобни продукции, като тази на Беър Грилс, всъщност не показват реално какво може да се случи с човек, когато трябва да оцелява, а са с цел реклама.
" Все пак той е избрал туристически маршрут в България, достъпен за всекиго ", коментира тя.


Именно този факт стана и повод за шеги в социалните мрежи през изминалата седмица. Един от постовете гласи, че Беър оцелява там, където ние се разхождаме.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР