В източната част на Егейско море се провежда издирвателна и

...
В източната част на Егейско море се провежда издирвателна и
Коментари Харесай

Гумена лодка потъна край Лесбос, 2 жени са изчезнали

В източната част на Егейско море се провежда издирвателна и спасителна операция, след като гумена лодка с мигранти потъна или се преобърна край гръцкия остров Лесбос, съобщи гръцката брегова охрана, цитирана от Асошиейтед прес.

Бреговата охрана заяви, че 15 мъже, 14 жени и три деца са спасени от морето, а две жени са изчезнали. Мигрантите били локализирани по време на рутинен патрул рано днес, предаде БТА.

Две гръцки патрулни лодки, един кораб на Фронтекс и два хеликоптера участват в издирвателната и спасителната операция.

Гърция продължава да бъде един от най-популярните маршрути към Евопейския съюз за хората, които бягат от бедността и конфликитте в Близкия изток, Африка и Азия. Огромната част от тях използват пътя от турския бряг до близките гръцки острови, често в несигурни и претъпкани лодки.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 164  Спипаха сириец с подправени документи на гара във Велико Търново Спипаха сириец с подправени документи на гара във Велико Търново  64 мигранти са избавени в Ламанша 64 мигранти са избавени в Ламанша  Испания, Гърция, Италия и Малта приканиха Европейски Съюз за повече взаимност по въпроса за имиграцията Испания, Гърция, Италия и Малта приканиха Европейски Съюз за повече взаимност по въпроса за имиграцията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР