Вие не сте зад волана от една-две години и смятате,

...
Вие не сте зад волана от една-две години и смятате,
Коментари Харесай

Школа за опитни шофьори: Изпреварване към ония свят

Вие не сте зад волана от една-две години и смятате, че вече имате доста опит в шофирането. По обичайния ви маршрут се движите почти на автопилот, спазвате знаците автоматично, включвате мигачите без да се замислите. Но как бихте постъпили в неочаквана ситуация на пътя, винаги ли ще вземете вярното решение?
Всеки път. когато човек се движи по тесен път, водещ нагоре, сърцето бие малко по-бързо - дали отсреща няма да ни налети някои " палав " шофьор. Особено притеснително е, когато разбираш, че от другата страна на хълма в насрещното към тебе идва камион. Ами, ако някой иска да го изпревари? Глупаци има много.
И така, шосето е с ширина около 7 метра, намира се в хълмиста местност. Пред вас на около 25 метра при спускане с вашата скорост се движи камион. След спускането започва доста стръмно изкачване с дължина около 200 метра. Скоростомерът на колата ви показва 70 километра в час. Естествено, възниква желанието да изпреварите, но на хоризонта изведнъж се показва автомобил в насрещното платно. Как ще постъпите в тази ситуация?
Ето няколко варианта за действие. Само единият от тях ще е оптимален, но кой?
1. Незабавно ще започна да изпреварвам
2. Ще изпреваря автомобила веднага, след като се размина с насрещния автомобил.
3. Ще се откажа от изпреварването до края на изкачването.

За да разберете кой е най-правилният вариант за действие, четете auto.blitz.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР