„Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за

...
„Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за
Коментари Харесай

Проект на ученици ще облагороди Природен парк Беласица

„ Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за живота по-добре. “ Сякаш вдъхновени от тази мисъл на великия учен Алберт Айнщайн, ученици, родители и учители от Професионална гимназия по икономика и туризъм „ Проф. д-р А. Златаров “ обединяват усилия с ръководството на най-новия природен парк в България – Беласица, за да го превърнат в по-достъпно и привлекателно място за туризъм.

За целта те създават проекта „ Чиста природа днес – здраве и пълноценен отдих утре “, който включва почистване и облагородяване на част от парка, както и разширяване на възможностите за развитие на туризма на територията му. Беласица впечатлява със своето биоразнообразие – 1200 растителни вида, 1500 вида безгръбначни животни, 180 гръбначни и 120 вида птици.
В рамките на проекта на учениците от петричката гимназия и хората от природния парк ще бъдат почистени четири туристически маршрута, а други шест ще бъдат маркирани, за да могат да се използват свободно от посетителите.



Наред с това, учениците и учителите ще засадят с подходящи за местния климат дръвчета „ Гората на ПГИТ „ Проф. д-р Асен Златаров “ на площ от един декар. Учениците от специалност „ Организация на туризма и свободното време “ в ПГИТ „ Проф. д-р А. Златаров “ пък ще проведат две опознавателни екскурзии за други ученици и по този начин на практика ще упражнят уменията по изучаваната професия.



За да се случи всичко това, доброволците от гимназията в Петрич имат нужда от финансова подкрепа, с която да изпълнят целта си. Каузата им „ за чиста придода днес – здраве и пълноценен отдих утре “ е част от традиционната дарителска кампания на Райфайзанбанк Избери, за да помогнеш , която вече 10 години покдрепя важни за обществото и местните общности проекти. Можете да подкрепите проекта на ПГИТ „ Проф. д-р А. Златаров “ и Природен пард Беласица с дарение чрез платформата izberi.rbb.bg , като е необходимо единствено въвеждането на данни за банкова карта и избор на сума за дарение. Опции са още дарение през Райфайзен Онлайн, банков превод или чрез SMS на единен дарителски номер 17 777, с ключова дума DMS EKOBELASITSA.



Избери, за да помогнеш на децата от гимназията по туризъм в Петрич да изпълнят мечтата си Природен парк Беласица да изглежда така, както заслужава!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР