Ваксинирането срещу новия коронавирус навлезе в нов етап в света,

...
Ваксинирането срещу новия коронавирус навлезе в нов етап в света,
Коментари Харесай

Вижте колко са ваксинираните досега по света

Ваксинирането срещу новия коронавирус навлезе в нов етап в света, след като близо 200 000 души бяха ваксинирани в Индия, темпът на кампаниите в Европа се ускори, предаде Франс прес.

Индия, втората страна по брой на населението в света с 1,3 милиарда души, вчера ваксинира над 190 000 души през първия ден от кампания. В същото време Франция от утре започва мащабна кампания, а в Испания започва слагането на втората доза, предаде БТА.

Държавните и правителствени лидери приеха спокойно новината за забавяне на доставките на ваксини на Пфайзер (Pfizer). Това става в момент, когато редица страни, в които вирусът продължава да се разпространява активно, затягат ограниченията, за да спрат пандемията от Ковид-19.

От утре Франция се готви да ускори темпа на ваксиниране в желанието си да спечели тежката битка с вируса, който вече е отнел живота на 70 000 души в страната. Френските власти от вчера въведоха комендантски част, който започва в 18:00 часа и е в сила в цялата страна.

Ваксинацията във Франция ще обхване вече и хората на възраст над 75 години, които не живеят в домове за възрастни (5 милиона души), както и близо 800 000 души с високорискови патологии като бъбречна недостатъчност, ракови заболявания, които се лекуват в момента и други.

Испания днес започна поставянето на втората доза от ваксината срещу Ковид-19 на хората, които получиха първата през декември.

След като премина миналата седмица символичния праг от 2 милиона потвърдени случаи на новия коронавирус, в петък Испания отчете рекордно увеличение на новозаразените за последните 24 часа - 40 197.

Европа разчита много на ваксината на американско-германския тандем Пфайзер-БиоНТех (Pfazer-BioNTech)., отбелязва АФП.

Редица страни преживяват втора вълна, след като се появи британският вариант на новия коронавирус. За него учените твърдят, че е със 74 процента по-заразен.

Именно заради него Италия вчера забрани полетите от Бразилия, където бе открита тази мутация. А от понеделник в три италиански региона ще бъдат въведени отново карантинни мерки и тези райони ще бъдат определени като високорискови.

В Колумбия, също както и в Ливан, където властите наложиха строги карантини мерки, болниците са препълнени.

Камбоджа обяви вчера, че ще получи помощ от Китай, който ще й достави 1 милион дози от ваксината Синовак (Sinovac).

Според най-новите данни на АФП Ковид-19 е причинил смъртта на най-малко 2 022 740 души по света, откакто бюрото на Световната здравна организация в Китай съобщи за появата на болестта в края на декември 2019 година.

До вчера 22 000 души са ваксинирани против коронавирус в Сърбия, а имунизирането е било извършвано в 10 града, съобщи държавният секретар в министерството на здравеопазването Мирсад Джерлек, предаде Макфакс.

Той посочи, че ваксинирането е протекло без проблеми и интересът за ваксинация е по-голям от очаквания. Чрез уеб страницата на електронното правителство досега са регистрирани около 280 000 граждани, които искат да бъдат ваксинирани, каза Джерлек.

Гостувайки в програмата на сръбската национална телевизия РТС тази сутрин, Джерлек каза, че целта е да се отворят 300 пункта за ваксинация в цяла Сърбия. На пунктовете за ваксинация ще има по три до десет екипа за ваксиниране, като идеята е да се ваксинират от 50 до 100 души за един час, добави той. Джерлек каза също, че броят на ваксинираните трябва да се увеличи четири до пет пъти в следващите няколко дни.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18399  Полицията на Капитолия задържа мъж с револвер и муниции Полицията на Капитолия задържа мъж с револвер и муниции  Втори стадий на имунизация за медиците във ВМА Втори стадий на имунизация за медиците във ВМА  Разпространява се петиция с апел за цялостен локдаун в Европа Разпространява се петиция с апел за цялостен локдаун в Европа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР