В Бразилия през последното денонощие са установени 47 134 нови

...
В Бразилия през последното денонощие са установени 47 134 нови
Коментари Харесай

Бразилия съобщи за 47 134 нови случая на коронавирус, заразен е и най-големият син на президента Болсонаро

В Бразилия през последното денонощие са установени 47 134 нови случая на коронавирус, с които потвърдените случаи в страната стават 3 669 995, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

Новите смъртни случаи, свързани с коронавируса, са 1271 и така починалите от Ковид-19 от началото на епидемията са общо 116 580.

Сред заразените е и най-големият син на президента Жаир Болсонаро - Флавио, посочва Франс прес.

" Дадох положителен тест за Ковид-19 ", съобщи в Туитър 39-годишният сенатор, като уточни, че се чувства добре и няма симптоми. Той каза също, че се лекува у дома с хидроксихлорокин и с антибиотика азитромицин - лечение, на което баща му е неуморен застъпник от началото на епидемията в Бразилия през март, въпреки че различни научни изследвания доказаха неговата неефективност срещу Ковид-19.

Флавио Болсонаро е разследван за корупция, докато бил законодател в щата Рио де Жанейро. Той е четвъртият член на семейство Болсонаро с положителен тест за коронавирус след баща си, първата дама Мишел Болсонаро и най-малкият син на президента - Жаир Ренан.

Междувременно местни медии, цитирани от ДПА, съобщиха, че секретарят по здравеопазването на столичния федерален окръг (Бразилия) е бил арестуван за предполагаема измама при покупката на медицински материали, свързани с Ковид-19. Франсишко Араужо е заподозрян в участие в покупката на нискокачествените тестове за коронавирус на завишени цени, което е довело до загуби от милиона долари, посочват новинарският портал Г1 и в. " Фоля де Сао Пауло ". Във връзка със случая са задържани още най-малко шестима души, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11740  203 нови случая на ковид у нас и още 9 жертви 203 нови случая на ковид у нас и още 9 жертви  Село Краище скърби за умрелия от Коронавирус доктор Село Краище скърби за умрелия от Коронавирус доктор  Близо 1200 нови случая на ковид през последното денонощие във Англия Близо 1200 нови случая на ковид през последното денонощие във Англия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР