В Австралия се провеждат повече от 200 изследвания на новия

...
В Австралия се провеждат повече от 200 изследвания на новия
Коментари Харесай

Изследователи на коронавируса изучават всичко - от кърмене до взривни технологии

В Австралия се провеждат повече от 200 изследвания на новия коронавирус, които са фокусирани в съвсем различни посоки от намирането на ваксина, съобщи в. " Гардиън ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9871
В края на миналата седмица бе публикуван доклад на националната агенция за здравни и медицински изследвания, който прави преглед на изследванията, провеждани в страната във връзка с Ковид-19. Сред тях е анализ на препоръките за кърмене на майки с Ковид-19, друго изследване е за филтърни системи за премахване на вируса чрез климатиците, за наблюдаване на отходните води за съдържание на частици на новия коронавирус, както и експерименти за използване на технологии, прилагани за определяне на вида на експлозиви, за установяване на наличие на вируса.

Имунолог: Абсурдно е твърдението, че вирусът може да живее върху повърхности

" В Австралия непрекъснато започват нови научни разработки и бяхме буквално пометени от броя и мащаба им, затова помолихме екипите да споделят върху какво работят ", каза Надя Левин, изпълнителен директор на националната агенция.

" Има изследвания, за които хората не биха се и досетили. Всеки ден научаваме за работа върху ваксини, но около пандемията и вируса се извършва много друга научна работа ", добавя тя.

Сред изследванията има проект на университета Бонд в Куинсланд по въпроса какво да се прави, ако не бъде открита ваксина срещу коронавируса или ако се наложи да я чакаме няколко години. Целта на проекта е да се разработи план Б.

В Университета на Тасмания пък проучват дали има хора, които са по-склонни да пренасят вируса, без да проявяват симптоми на болестта, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9871  Лекарство за сваляне на холестерола облекчава положението на инфектирани с COVID-19 Лекарство за сваляне на холестерола облекчава положението на инфектирани с COVID-19  Случай на COVID-19 в Министерство на енергетиката Случай на COVID-19 в Министерство на енергетиката  Д-р Симидчиев: Футболните мачове са измежду най-рисковите места за заразяване

Д-р Симидчиев: Футболните мачове са измежду най-рисковите места за заразяване
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР