Българската православна църква споделя отговорността на българската държава и подкрепя

...
Българската православна църква споделя отговорността на българската държава и подкрепя
Коментари Харесай

Митрополит Антоний:  Църквата не е злодей, няма да оставим верните на Бога да погинат

Българската православна църква споделя отговорността на българската държава и подкрепя всички действия на правителството и на Националния оперативен щаб. Църквата прави всичко възможно храмовете да бъдат отворени на големите християнски празници Цветница и Великден и е взела всички мерки, които се изискат от нея. Това каза в предаването " Панорама " по БНТ западно и средноевропейският митрополит Антоний.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4994
Свещенослужителите имат контрол върху своето паство и няма как да се очаква безконтролно струпване в църлквите. Ще има специален ред, по който се влиза в храмовете. А извън храмовете отговорността ще бъде споделена с Общинска полиция и със служителите на реда, обясни той.

Призовахме гражданите да носят маски, самите служители да носят предпазни средства, да се дезинфектира храмът, да се премахнат килимите и чергите, които може да са носители на зараза. Българската православна църква е свършила това, което се изисква от нея и се готви за празниците, добави владиката.

Борисов обяви три варианта за извънредното положение и заяви: Не мога с милиция и бой да затворя църквите!

Българската православна църква призовава българските граждани да спазват всички указания на Националния оперативен щаб и ги призовава да стоят в своите домове. Оттук нататък не можем да върнем никой. Има много отчаяни хора в момента, а църквата е място, където се дава надежда и упованаие. Хората имат нужда от църквата. Църквата не е някакъв маргинализиран злодей който може да бъде премахнат току-така, а е много съществена част от нашето общество, подчерта митрополит Антоний.

Когато Бог заповядал на Ной да направи Новия ковчег, му заповядал да вземе тези хора, които са верни на Бога и животните. Все едно сега да оставим тези хора да погинат, заяви той.

Ходенето на църква не е излет, насъщна потребност за тялото и за душата на човек. В момента Българската православна църква е трън в очите на хората, че едва ли не ще е проводник на зараза. Важното е да сме единни и да бъдем по-снизходителни, защото целият свят е изправен пред тази пандемия. Нека да се уповаваме и да се молим на Бог, и да вярваме. Вярвам, че ще излезем от тази криза по-добри, каза още висшият духовник.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4994  Парадът за Гергьовден може да е единствено с военна техника Парадът за Гергьовден може да е единствено с военна техника  Имунолог: Сега не е време за отричане от ограниченията против ковид Имунолог: Сега не е време за отричане от ограниченията против ковид  Полицейска обсада на столични квартали поради ковид Полицейска обсада на столични квартали поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР