Броят на смъртните случаи от новия коронавирус по света надхвърли

...
Броят на смъртните случаи от новия коронавирус по света надхвърли
Коментари Харесай

Броят на смъртните случаи от COVID-19 по света надхвърли 2 милиона

Броят на смъртните случаи от новия коронавирус по света надхвърли днес 2 милиона. Това сочат данни на университета " Джонс Хопкинс ", предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че този символичен праг е бил преминат малко повече от една година след като новият коронавирус е бил засечен първо в китайския град Ухан. На този фон страните по света са в надпревара с времето, за да ваксинират своето население, информира БТА.

Броят на починалите от коронавирус е приблизително равен на населението на големи градове като Брюксел, Мека, Минск или Виена, посочва АП. Данните на университета " Джонс Хопкинс " се основават на официална статистика. Смята се, че реалният брой на починалите е значително по-голям. По-ниските официални числа отчасти се дължат на недостатъчното тестване и неточното приписване на много смъртни случаи на други причини, особено в началото на пандемията, отбелязва АП.

За да бъде преминат прагът от 1 милион починали, бяха необходими осем месеца. Границата от 2 милиона смъртни случаи бе премината по-малко от четири месеца по-късно.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази съжаление, че ситуацията се е влошила " заради липсата на глобални координирани усилия ". " Науката успя, но солидарността се провали ", обобщи той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18352  Очаква ли ни в България трета вълна на COVID-19? Очаква ли ни в България трета вълна на COVID-19?  Шведската кралска двойка се имунизира против COVID-19 Шведската кралска двойка се имунизира против COVID-19  В Португалия стартира нов локдаун, само че с отворени учебни заведения В Португалия стартира нов локдаун, само че с отворени учебни заведения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР