Броят на регистрираните заразени с коронавируса в Иран се увеличи

...
Броят на регистрираните заразени с коронавируса в Иран се увеличи
Коментари Харесай

Броят на новозаразените в Иран отново започна да нараства

Броят на регистрираните заразени с коронавируса в Иран се увеличи с още 2023 през последното денонощие и превиши 137 700, съобщи днес говорителят на министерството на здравеопазването Киануш Джаханпур, цитиран от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8496
Починалите от COVID-19, причиняваното от коронавируса заболяване, за изминалите 24 часа са 34, с което общият им брой досега е 7451. Оздравелите до момента са над 107 700. В Ислямската република са направени общо 818 917 теста за вируса.

Днешните данни затвърждават тенденция в Иран на ново увеличаване на броя на заразените след спада от началото на този месец.

Броят на новозаразените се снижаваше до 2 май, като в един момент намаля до 802, но след това отново започна да расте и през последните дни варира между 1800 и 2400.

Основните шиитски светилища в Иран бяха отворени отново днес, съобщи Франс прес.

От 11 април иранските власти започнаха постепенно да отменят строгите карантинни мерки заради пандемията. Повечето местни жители се върнаха на работа, търговските центрове и някои ателиета за услуги бяха отворени, отменена бе забраната за пътуване между провинциите с личен автотранспорт, в много градове отвориха джамиите, отбелязва ТАСС.

Иран е най-тежко засегнатата от пандемията страна в Близкия изток, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8496  Нови 21 инфектирани с ковид в Северна Македония Нови 21 инфектирани с ковид в Северна Македония  Френската издателска промишленост е мощно наранена от пандемията Френската издателска промишленост е мощно наранена от пандемията  Европейските страни не са единомислещи за възобновяването на несъществените пътувания до Европейски Съюз Европейските страни не са единомислещи за възобновяването на несъществените пътувания до Европейски Съюз
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР