Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Израел

...
Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Израел
Коментари Харесай

Израел отчита над 9000 нови случая на коронавирус за четвърти пореден ден

Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Израел остава много висок. За последното денонощие са отчетени нови 9172 случая, показват данните на израелското министерство на здравеопазването, цитирани от ДПА.

Днешният ден е четвъртият пореден, в който броят на новите случаи надхвърля 9000 - по-големи стойности на този показател от днешните са отчитани досега пет пъти. В понеделник беше поставен " черен " рекорд от началото на пандемията с 9710 нови случая на заразяване.

За сравнение Германия, която е с девет пъти по-голямо население от израелското, наброяващо над девет милиона души, отчита 22 368 нови случая на заразяване за последното денонощие.

Израел се намира в разгара на трета вълна на заразата. От седмица е в сила двуседмичен твърд локдаун, включващ ограничаване на свободата на движение. Хората имат право да се отдалечават най-много на километър от дома си.

Ръководителят на израелския оперативен щаб за борба с коронавируса Нахман Аш вече обяви продължаване на националната карантина с още седмица.

Експерти очакват ваксинационната кампания, която започна преди почти месец, скоро да даде резултат. Досега в Израел е поставена първа доза от ваксините на малко над два милиона души.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18321  Белгия обмисля затваряне на границите като противоепидемична мярка Белгия обмисля затваряне на границите като противоепидемична мярка  Актрисата Джуди Денч се имунизира против COVID-19 Актрисата Джуди Денч се имунизира против COVID-19  Доц. Гломб изясни какво ни демонстрира COVID-19 Доц. Гломб изясни какво ни демонстрира COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР