Броят на заболелите от Ковид-19 в Полша постепенно намалява, но

...
Броят на заболелите от Ковид-19 в Полша постепенно намалява, но
Коментари Харесай

От 30 май Полша пристъпва към нов етап от облекчаване на ограниченията

Броят на заболелите от Ковид-19 в Полша постепенно намалява, но е рано да се говори за край на епидемията, заяви днес полският министър на здравеопазването Лукаш Шумовски, цитиран от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8602
По думите му около 80 на сто от леглата и над 90 на сто от апаратите за изкуствено обдишване са свободни. " Това обаче не е означава край на епидемията. Тя е налице, може да се появят нови огнища ", предупреди полският здравен министър. Той припомни, че е важно гражданите да спазват социална дистанция, а където това е невъзможно - да носят маска.

Полша премина днес прага от 20 хиляди заразени с COVID-19

Днес полските власти обявиха началото на четвъртия етап от облекчаването на ограничителните мерки. От 30 май маските няма да са задължителни на улицата и на места, където може да се спазва дистанция. От 6 юни ще бъдат отворени театрите, кината и културните домове при ограничение до 50 посетители, както и фитнес залите. От началото на юни става възможно организирането на масови прояви на открито с до 150 участници, както и сватбени тържества.

По-рано този месец в страната бяха отворени търговските центрове, част от музеите и галериите, както и хотелите.

Към момента регистрираните заразени с коронавируса в Полша възлизат на 22 303, от които 1025 човека са починали, а 10 330 са се възстановили, отбелязва ТАСС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8602  Няма умрял през последното денонощие измежду инфектираните с ковид в Чехия Няма умрял през последното денонощие измежду инфектираните с ковид в Чехия  Израел отваря заведения за хранене и питейни заведения при специфични хигиенични правила Израел отваря заведения за хранене и питейни заведения при специфични хигиенични правила  Ген. Мутафчийски одобри ново подаяние за ВМА от предприемача Петър Манджуков Ген. Мутафчийски одобри ново подаяние за ВМА от предприемача Петър Манджуков
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР