Броени минути, след като парламентът реши, че българското правителство трябва

...
Броени минути, след като парламентът реши, че българското правителство трябва
Коментари Харесай

Американското посолството и "Локхийд Мартин" приветстваха решението за започване на преговори за F-16

Броени минути, след като парламентът реши, че българското правителство трябва да започне преговори със САЩ за закупуване на изтребители F-16, последва реакция и от ответната страна. Посолството на САЩ в България пусна официално изявление, в което обяви, че приветства решението на българския парламент да даде зелена светлина на преговорите.

" Посолството на САЩ приветства решението, прието днес от Народното събрание, за начало на преговорите за придобиване на нови самолети F-16 Block 70 от " Локхийд Мартин ".

" Очакваме да продължим да укрепваме стратегическото си партньорство с България, нашия съюзник в НАТО ", добавят от дипломатическата мисия.

Производителят на изтребителите - „ Локхийд Мартин”, също приветства решението на българския парламент. " Изтребителите F-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в Алианса ", гласи изявлението от компанията.

" Българската икономика и индустрия също ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с глобалния технологичен лидер Lockheed Martin. Ще продължим да подкрепяме правителството на САЩ и нашите нови български партньори по време на преговорите по договора ", каза Джеймс Робинсън, директор Международно бизнес развитие на F-16 в Lockheed Martin.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР