Британският разследващ сайт “Bellingcat” съобщи, че двамата заподозрени от Лондон

...
Британският разследващ сайт “Bellingcat” съобщи, че двамата заподозрени от Лондон
Коментари Харесай

Разкритие! Арестуваните руснаци за шпионаж на химическа лаборатория в Холандия се оказаха отровителите на Скрипал

Британският разследващ сайт “Bellingcat” съобщи, че двамата заподозрени от Лондон в отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са били задържани за кратко в Холандия по-рано тази година, пише " Труд ". Сайтът се позова на неназован запознат източник, който заявил, че руснаците Руслан Боширов и Александър Петров били освободени от холандските власти без им бъдат повдигани някакви обвинения.

Припомняме, че както БЛИЦ писа в Холандия са арестувани двама руски шпиони, които са се опитали да проникнат в тайна лаборатория в Швейцария. Изданието твърди още, че задържаните имат връзка с отравянето на бившия полковник Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри. Тогава обаче не се знаеше, че именно те са отровителите.

По-рано тази седмица швейцарски медии съобщиха, че двама неидентифицирани руски агенти са били арестувани в Холандия през пролетта, докато се опитвали да пренесат хакерско оборудване в Швейцария, за да шпионират лаборатория, изследвала проби от “Новичок”.

Инцидентът със Скрипал в Солсбъри ще бъде сред темите на изказването на US президента Доналд Тръмп пред общото събрание на ООН на 26 септември, съобщи постоянната представителка на САЩ в международната общност Ники Хейли.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР