Британският премиер Борис Джонсън, че надвиването на пандемията от коронавирус

...
Британският премиер Борис Джонсън, че надвиването на пандемията от коронавирус
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Светът трябва да се обедини в борбата срещу COVID-19

Британският премиер Борис Джонсън, че надвиването на пандемията от коронавирус е " най-голямото споделено усилие в нашия живот ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8906
Изказването той направи на виртуална конференция за напредъка, постигнат до момента в разработването на ваксина за COVID-19, на която е домакин.

Представители на повече от 50 държави, включително 35 държавни или правителствени ръководители, участват на видеоконферентната среща, за да съберат средства за ваксиналния алианс GAVI - глобално публично-частно здравно партньорство.

В Англия стартира нова система за издирване на хора, контактували със заразени с COVID-19

" Обединеното кралство вече се ангажира да финансира глобалния отговор на коронавирусa със 760 милиона паунда, като някои от " най-обещаващите изследвания " се провеждат точно в нашата страна ", посочи в изказването си Борис Джонсън.

Международната общност трябва да споделя данните, които има за коронавируса, и да покаже колективна решимост да победи пандемията, отнела живота на над 380 000 души по света, заключи британският премиер.

Междувременно ваксинният алианс GAVI обяви, че е успял да събере 2 млрд. долара от международни донори за закупуване в бъдеще на коронавирусна ваксина за най-бедните държави, отбелязва БНР.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8906  Гърция сложи под карантина бежански лагер с към 1500 жители Гърция сложи под карантина бежански лагер с към 1500 жители  Световният алианс за ваксини и имунизации събра 8,8 милиарда $ от дарения Световният алианс за ваксини и имунизации събра 8,8 милиарда $ от дарения  120 нови случаи на COVID-19 в Северна Македония за последните 24 часа 120 нови случаи на COVID-19 в Северна Македония за последните 24 часа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР