Британските власти, които обявиха по-рано пускането в края на май

...
Британските власти, които обявиха по-рано пускането в края на май
Коментари Харесай

Пускането на мобилното приложение за коронавирус във Великобритания се отлага до зимата

Британските власти, които обявиха по-рано пускането в края на май на специално приложение за мобилни телефони за коронавируса, сега отлагат старта му до зимата заради технически пропуски. Това съобщи в. " Файненшъл таймс ", позовавайки се на изявление на заместник-министъра на здравеопазването Джеймс Бетел, цитиран от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9497
" Стремим се да го постигнем до зимата ", заяви заместник-министърът пред комисията за наука и технологии на Камарата на общините на британския парламент и добави: " Понастоящем това не е приоритет за нас ".

По думите на Бетел опитът от изпробването на това нововъведение на остров Уайт в пролива Ламанш, където приложението работи в пилотен режим от средата на май, свидетелства, че местните жители предпочитат да взаимодействат с хора, а " не с технологии ". Има опасност от доминиране на технологията, когато се налага основно да се разчита на есемеси и електронна поща, и това понякога отблъсква и дразни хората ", които получават тревожни новини в резултат на доста рядкото общуване в мрежата, добави Бетел.

Редица потребители по-рано критикуваха този аспект на работа на приложението, тъй като предизвикващият, по думите им, " тревога сигнал не е съпроводен с разяснения по отношение на това, какво трябва и какво не трябва да се прави в дадения случай ".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9497  Само за 24 часа: Заразените с ковид по света са се нараснали със 181 хиляди Само за 24 часа: Заразените с ковид по света са се нараснали със 181 хиляди  Тръмп: Китай може умишлено да е пуснал ковид, с цел да дестабилизира международната стопанска система Тръмп: Китай може умишлено да е пуснал ковид, с цел да дестабилизира международната стопанска система  100 дни откогато СЗО разгласи пандемия от COVID-19 100 дни откогато СЗО разгласи пандемия от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР