Британската фериботна компания “P&O Ferries”, която държи фериботите по Ламанша,

...
Британската фериботна компания “P&O Ferries”, която държи фериботите по Ламанша,
Коментари Харесай

Компанията, която държи фериботите по Ламанша, се спасява в Кипър заради Брекзит

Британската фериботна компания “P&O Ferries”, която държи фериботите по Ламанша, реши да регистрира цялата си флотилия в Канала, в Кипър, обяви неин говорител пред Кипърската новинарска агенция. Решението идва, след като дева от нейните кораби, които оперират между Довър и Кале, да плават под чужд флаг.

Под кипърско знаме вече са „ Гордостта на Британия “ и „ Гордостта на Франция “.

Останалите кораби, обслужващи маршрута между Англия и Франция, са „ Гордостта на Кентърбъри “, „ Гордостта на Кент “, „ Гордостта на Бургундия “ и „ Европейски морски път “.

„ Предварително преди Великобритания да напусне ЕС на 29 март 2019 година ние предприехме смяна на националния статус на нашите кораби в Канала. По оперативни и счетоводни причини стигнахме до заключението, че най-доброто, което можем да предприемем, е да сменим флаговете и корабите да бъдат под кипърски флаг “, каза говорителят.

На въпроса защо компанията е избрала точно Кипър, той отговори: „ Кипърското знаме е в „ белия списък “ и на парижкото и на токийското Споразумение за сътрудничество (за контрол на пристанищата), което означава по-малко инспекции и забавяния и ще доведе до значително по-добри споразумения за таксите върху тонажа, тъй като корабите ще оперират под флага на страна от ЕС “.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР